Grillede hummere med krydret smør (©DR)

Grillede hummere med krydret smør

Grillet hummer serveret med en kryddersmør med smag af chili, citrongræs og forårsløg. En dejlig ret, som nemt kan serveres som forret en dejlig sommeraften.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Hummer

  • 2 stk. hummere
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule flagesalt
    (fx Maldon salt)

Krydret smør

  • 1 pakke smør
  • 0,5 stk. chilifrugt
  • 1 smule citrongræs
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 smule friskrevet palmesukker
  • 1 smule flagesalt
    (fx flagesalt)

Fremgangsmåde

  1. Hummerne flækkes og renses hvorefter de pensles med olie og drysses med lidt salt. Derefter grilles de med kødsiden ned af i ca. 4-5 minutter hvorefter de vendes. 

  2. Chilifrugt, citrongræs og forårsløg finhakkes og blandes i smørret. Kryddersmørret fordeles på kødsiden af hummeren som griller videre i ca. 5 minutter. Servér hummeren med det samme.