Salaten er perfekt at spise som tilbehør til eksempelvis grillmad. (©DR)

Grillede løg med omani-limon

Denne ret er med den lækre omani -limon. De kan dog være svære at skaffe herhjemme, men du kan købe tørrede limefrugter eller citroner hos de fleste asiatiske fødevarebutikker.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 8 løg
  • 1 omani-lemon
    (eller revet lime-eller citronskal)
  • 2-3 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber

Fremgangsmåde

  1. Skær løgene i kvarte og kom dem på spid.
  2. Vend dem i lidt olie og grill dem på havegrillen eller i ovnen, til de er blevet bløde og har fået en masse farve.
  3. Bland dem med revet skal fra en omani-limon eller en tørret lime.
  4. Vend de grillede løg med lidt mere olie samt flydende honning og persille. Giv dem også gerne lidt frisk citronsaft, salt og peber.