Adam Aamanns bløde og cremede hollandaisesauce bliver her serveret til grillede porrer. Foto: DR (©DR)

Grillede porrer med hollandaisesauce

I 'Madmagasinet' lavede kok Adam Aamann disse lækre grillede porrer, som blev serveret med den skønneste hollandaisesauce.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Porrer

  • 6 stk. porre

Hollandaisesauce

  • 250 g smør
  • 3 stk. æggeblommer
  • 1/2 stk. citron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1/2 dl friske krydderurter
  • 1-2 stk. skalotteløg

Fremgangsmåde

  1. Lav Hollandaisesaucen:
  2. Smelt smørret. Lad det stå lidt, og se, at det skiller. Du skal normalt kun bruge det klare smør, men vallen, der ligger i bunden, kan du også bruge lidt af. Det giver en fin lille syrlighed til saucen. 
  3. Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over et vandbad, til massen bliver lys. Det klarede smør tilsættes. Først meget lidt ad gangen. Senere, når det er optaget i æggecremen, i en rolig strøm. 
  4. Smag til med citronsaft, salt og peber, finthakket skalotteløg og et hav af friske krydderurter. Du kan også bruge porretop, hvidløgstop, ramsløg -  alt, hvad du har lyst til.  
  5. Skulle saucen skille, kan man tilsætte lidt iskoldt vand og piske kraftigt.  
  6. Grill porrerne:
    Rens porrerne og grill dem hele, til de er møre. Porrene kan også steges hårdt på en pande i lidt olie.
  7. Server porrerne med hollandaisesaucen.