Grillede porrer med hollandaisesauce
I 'Madmagasinet' lavede kok Adam Aamann disse lækre grillede porrer, som blev serveret med den skønneste hollandaisesauce.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
6 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Porrer
- 6 stk. porre
Hollandaisesauce
- 250 g smør
- 3 stk. æggeblommer
- 1/2 stk. citron
- 1/2 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1/2 dl friske krydderurter
- 1-2 stk. skalotteløg
Fremgangsmåde
- Lav Hollandaisesaucen:
- Smelt smørret. Lad det stå lidt, og se, at det skiller. Du skal normalt kun bruge det klare smør, men vallen, der ligger i bunden, kan du også bruge lidt af. Det giver en fin lille syrlighed til saucen.
- Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over et vandbad, til massen bliver lys. Det klarede smør tilsættes. Først meget lidt ad gangen. Senere, når det er optaget i æggecremen, i en rolig strøm.
- Smag til med citronsaft, salt og peber, finthakket skalotteløg og et hav af friske krydderurter. Du kan også bruge porretop, hvidløgstop, ramsløg - alt, hvad du har lyst til.
- Skulle saucen skille, kan man tilsætte lidt iskoldt vand og piske kraftigt.
- Grill porrerne:
Rens porrerne og grill dem hele, til de er møre. Porrene kan også steges hårdt på en pande i lidt olie. - Server porrerne med hollandaisesaucen.