Sovsen er skjult i kartoflen indtil du skærer i kartoflen. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Grillet bagekartoffel med blødende hjerte

Du kender måske chokoladekagen med blødende hjerte, hvor den syndige ubagte midte nænsomt flyder ud ved første bid. Her får du samme idé, men chokoladekagen er udskiftet med sovs og kartofler. Kartoflen er det perfekte tilbehør til den gode bøf - og de kan anrettes smukt sammen, hvis du også steger bøffen på en grillpande, så de begge har smukke grillstriber.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler
    (Afhængigt af størrelse skal du måske have mere end én kartoffel pr. mand)
  • 2 pakker smør
  • 1 tsk. salt
  • Brun sovs

Fremgangsmåde

  1. Skræl bagekartoflerne og skær dem så vidt muligt i firkanter. Det giver desværre lidt madspild.
  2. Hæld de to pakker smør i en gryde ved middelvarme. 
  3. Når smørret er smeltet hælder du kartoflerne i og topper med vand, så de er dækket. 
  4. Tilføj salt og lad kartoflerne småkoge under låg til de er møre - det tager cirka 30-45 minutter. 
  5. Tag kartoflerne op og dup dem tørre med en køkkenrulle. 
  6. Sæt en grillpande på høj varme og læg kartoflerne på, når panden er meget varm. 
  7. Vær omhyggelig med kartoflerne på panden. De skal have et mønster af grillstriber på alle sider (dog kan du undlade den side, som skal være bund)
  8. Når kartoflerne har fået et flot mønster, tager du dem af panden og over på et skærebræt. Skær forsigtigt toppen af kartoflerne og udhul dem med en lille teske eller en melonske, som man bruger til at udhule med. Du kan lave verdens hurtigste kartoffelmos ved at tilføje en god klat smør til indholdet fra kartoflerne og mose det med et piskeris. 
  9. Fyld kartoflerne med sovs og læg toppen tilbage på kartoflen, så sovsen bliver skjult.