(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Grillet blæksprutte

Grillet blæksprutte dryppet med olivenolie og citronsaft er et klassisk indslag i den græske meze.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Rens blæksprutten, skær hovedet af lige under øjnene. Fjern næbbet og det brusklignende stykke omkring det.
  2. Kog blæksprutten i ca. 1 time sammen med hvidløg, laurbærblade, korianderfrø, 2-3 dl. hvidvin, lidt olivenolie, salt og vand.
  3. Fisk blæksprutten op og lad den køle let af. Del den i de otte arme og tør dem godt. Grill armene over trækul - blæksprutten er tilberedt, så den skal kun have lidt ekstra farve. Skær armene i mindre stykker læg dem på et fad og dryp med olivenolie og citronsaft og drys hakket persille over.