En solid morgenmad til en herretur. (©DR)

Grillet brød med kalv og stuvede skud

En rigtig morgenmad - hvis man er på herretur og skal på jagt. Grillet brød lægges sammen om stegt kalvefilet og flødestuvet spinat med løg og hvidløg. Så er bunden lagt.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g kalvefilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor håndfuld grønne skud - evt. spinat
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 4 skiver brød

Fremgangsmåde

  1. Skær kalvekødet ud i tynde skiver og bank dem let flade. 
  2. Varm olien op på en pande, og steg kødet i dette ved høj varme. Krydr med salt og peber. Fjern fra varmen og gem.
  3. Vask skuddene godt og dryp af. Snit løg og hvidløg fint. 
  4. Sauter løgene på panden og tilsæt så skuddene. Kom fløde ved og og lad det simre til cremen bliver tyk og sætter sig omkring bladene.
  5. Skær kødet ud i passende stykker og kom ved.
  6. Rist brødet på begge sider og fordel skud og kød på toppen.