Grillet fisk med dadler & urter
Dadler bliver brugt i meget stort omfang i Oman. Derfor går de også igen i mange af mine retter. Her er de kommet i en fisk sammen med løg og urter, og de smelter nærmest ud og gør fyldet sødt, krydret og lækkert.
Tilberedningstid:
45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
-
1
rødfisk
(eller anden stor fisk)
- 2 løg
- 1 hvidløg
- 1 bundt koriander
- 1 citron
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. sort peber
Fremgangsmåde
- Sørg for at fisken er godt renset for indvolde og skyllet.
- Skær dadlerne i kvarte og bland dem med løg i skiver, hele hvidløgsfed der stadig er i skallen samt friskhakket koriander, revet citronskal og lidt citronsaft.
- Vend det hele sammen med salt og peber og fyld fisken med blandingen.
- Grill den på havegrillen i ca. 10-12 minutter på hver side eller bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, alt efter størrelse.
- Tjek med en kniv langs rygraden på fisken, om den er færdig.