Prøv Anne og Anders' opskrift på grillet fisk med masser af smag. (©DR)

Grillet fisk med dadler & urter

Dadler bliver brugt i meget stort omfang i Oman. Derfor går de også igen i mange af mine retter. Her er de kommet i en fisk sammen med løg og urter, og de smelter nærmest ud og gør fyldet sødt, krydret og lækkert.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 rødfisk
    (eller anden stor fisk)
  • 2 løg
  • 1 hvidløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 citron
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sort peber

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at fisken er godt renset for indvolde og skyllet.
  2. Skær dadlerne i kvarte og bland dem med løg i skiver, hele hvidløgsfed der stadig er i skallen samt friskhakket koriander, revet citronskal og lidt citronsaft.
  3. Vend det hele sammen med salt og peber og fyld fisken med blandingen.
  4. Grill den på havegrillen i ca. 10-12 minutter på hver side eller bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, alt efter størrelse.
  5. Tjek med en kniv langs rygraden på fisken, om den er færdig.