Grillet grønt med lår af mårhund
Denne fyldige opskrift med masser af grøntsager og mørt kød fra mårhund, lavede Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe i ottende sæson af Nak & Æd. Prøv selv i det fri over bålet!
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 2 lår fra mårhund
- lidt smør
- 1 hokkaido græskar
- 1/2 rød peber
- 4-6 stk. rosenkål
- 100 g svampe
- 1 skalotteløg
- 2-3 spsk. olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Læg græskarret ind i gløderne af bålet, og lad det ”bage” heri, indtil det bliver mørt. Tag ud og køl let ned. Pil skrællen fra og fjern kærnehuset. Del græskarkødet i grove stykker og kom i en gryde.
- Snit peberfrugten i tern, og steg det mørt i hed olivenolie på en pande. Del ligeledes svampe i mindre dele og steg også dem på panden. Snit skalotteløg fint og kom ved. Krydr med salt og peber, og kom det hele ved græskarkødet.
- Halver rosenkålene, og steg dem helt møre stille og roligt. Tilsæt til resten af grøntsagerne.
- Kog lårene fra mårhund helt møre og tag op. Steg dem gyldne i lidt olivenolie og pluk kødet fra benene. Server kød og grøntsager sammen.