En fyldig og lun salat med grillet grønt og mørt kød. (©DR)

Grillet grønt med lår af mårhund

Denne fyldige opskrift med masser af grøntsager og mørt kød fra mårhund, lavede Nikolaj Kirk og Jørgen Skouboe i ottende sæson af Nak & Æd. Prøv selv i det fri over bålet!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 lår fra mårhund
  • lidt smør
  • 1 hokkaido græskar
  • 1/2 rød peber
  • 4-6 stk. rosenkål
  • 100 g svampe
  • 1 skalotteløg
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Læg græskarret ind i gløderne af bålet, og lad det ”bage” heri, indtil det bliver mørt. Tag ud og køl let ned. Pil skrællen fra og fjern kærnehuset. Del græskarkødet i grove stykker og kom i en gryde. 
  2. Snit peberfrugten i tern, og steg det mørt i hed olivenolie på en pande. Del ligeledes svampe i mindre dele og steg også dem på panden. Snit skalotteløg fint og kom ved. Krydr med salt og peber, og kom det hele ved græskarkødet. 
  3. Halver rosenkålene, og steg dem helt møre stille og roligt. Tilsæt til resten af grøntsagerne. 
  4. Kog lårene fra mårhund helt møre og tag op. Steg dem gyldne i lidt olivenolie og pluk kødet fra benene. Server kød og grøntsager sammen.