En rigtig sommerret, der helt sikkert vil falde i god jord hos store såvel som små (©DR)

Grillet jomfruhummer

Grillet jomfruhummer kan enten laves som forret eller hovedret afhængig af hvor stor en mængde hummer du har. Her er opskriften på en variant med hvidløgssmør samt en asiatisk variant. Hvis det skal være en forret bruges der 4-6 hummer, og 8-10 til hovedretten.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Hvidløgssmør

  • 1 pakke hvidløgssmør
  • 1 smule hvidløg
  • 1 smule smør
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Asiatisk-variant

  • 1 smule sesamolie
  • 1 smule Yusu soya
  • 1 smule frisk ingefær
  • 1 smule hvidløg
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 1 smule rørsukker
  • 1 håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde

Med hvidløgssmør

  1. Flæk jomfruhummerne på langs. Smelt smør i en lille gryde og smag til med knust hvidløg og finthakket bredbladet persille. Anbring jomfruhummerne i en bradepande med skærefladen op og fordel hvidløgssmørret over dem.
  2. Sæt dem under grillen i ca. 5 minutter. Giv dem endelig ikke for meget. Server øjeblikkelig med lun flûtes og kold hvidvin. Brug ikke bestik, og husk at snaske, sutte og slubre højlydt undervejs. 

Asiatisk variant

  1. Lav en marinade af lige dele sesamolie og Yusu soya og smag den til med revet ingefær, revet hvidløg, friskkværnet peber og rørsukker. Jomfruhummerne flækkes på langs og pensles med marinaden, hvorefter de kommes under grillen i ca. 5 minutter. Drys med lidt hakket koriander.

Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften