Grillet jomfruhummer
Grillet jomfruhummer kan enten laves som forret eller hovedret afhængig af hvor stor en mængde hummer du har. Her er to opskrifter - en med hvidløgssmør samt en asiatisk variant. Hvis det skal være en forret bruges der 4-6 hummer, og 8-10 til hovedretten.
Kok og program
Ingredienser
Hvidløgssmør
- 1 pakke smør
- 4-5 fed hvidløg
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
Asiatisk-variant
- 1 dl sesamolie
- 1 dl Yusu soya
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 1 tsk. revet hvidløg
- friskkværnet peber efter smag
- 1-2 tsk. rørsukker
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
Med hvidløgssmør
Flæk jomfruhummerne på langs. Smelt smør i en lille gryde og smag til med knust hvidløg og finthakket bredbladet persille.
Anbring jomfruhummerne i en bradepande med skærefladen op og fordel hvidløgssmørret over dem.
Sæt dem under grillen i ca. 5 minutter. Giv dem endelig ikke for meget. Server øjeblikkelig med lun flûtes og kold hvidvin. Brug ikke bestik, og husk at snaske, sutte og slubre højlydt undervejs.
Asiatisk variant
Lav en marinade af lige dele sesamolie og Yusu soya og smag den til med revet ingefær, revet hvidløg, friskkværnet peber og rørsukker.
Jomfruhummerne flækkes på langs og pensles med marinaden, hvorefter de kommes under grillen i ca. 5 minutter. Drys med lidt hakket koriander.