Sprød ostetoast og stegt kyllingelever på spyd. (©DR)

Grillet kyllingelever med ostetoast

Hvis du har det lidt svært med lever, bør du prøve at lave disse lækre spyd med grillet lever, tomat og løg serveret med en sprød toast med smeltet ost og avokadosalat. Opskriften lavede Nikolaj da han og Jørgen var i Zambia, og de spiste den som en god morgenmad inden jagten.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Spyd og ostetoast

  • 400 g kyllingelever
  • 1 løg
  • 4 tomater
  • 8 spyd
  • 8 skiver frisk toast
  • 4 tykke skiver ost
  • smør til stegning

Salat med avokado

  • 1 avokado
  • 1 lille agurk
  • 1 håndfuld rucola
  • 1 citron, saft heraf
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. rørsukker

Fremgangsmåde

  1. Del tomater i grove stykker og gør det samme med løg. Fordel nu lever, tomater og løg på spydene. Krydr med salt og peber. 
  2. Grill dem gyldne og sprøde. 
  3. Klap toast brød sammen med ost og steg dem på en pande i lidt smeltet smør. Steg dem gyldne på begge sider. Fjern fra varmen og gem. 
  4. Halver avokadoen, tag kødet ud og del i mindre stykker. Kom i en skål med agurk skåret i små bidder. Krydr med salt og peber. 
  5. Tilsæt citronsaft, olie og sukker. Tilsæt rucola. Bland sammen og server sammen med den ristede toast og de lune grillspyd.