Den lækre, fyldige krydderurtehollandaise sauce gør sig godt til den stegte laks - her på en bund af sauteret spinat. Den er hurtigt lavet, så det er bare med at komme i gang! (©DR)

Grillet laks med sauteret spinat og sauce

Grillet laks med sauteret spinat og krydderurtehollandaise sauce. Lyder det ikke lækkert? Jo det gør, og det er det også. Denne lækre sommerret er perfekt til grillfesten eller bare en lidt lækrere aftensmad til hverdagen.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Laks

  • 4 stk. laksefilet med skind

Sauteret spinat

  • 1 sjat olivenolie
  • 1 stk. skalotteløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 500 g spinat

Krydderurtehollandaise sauce

  • 1 stk. skalotteløg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 pakke smør
  • 4 stk. pasteuriserede æggeblommer
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

Lav først krydderurtehollandaise saucen:

  1. Skalotteløg snittes meget fint og koges op med hvidvin samt hvidvinseddike og 1 tsk. sukker. Det skal reducere helt ind, til det næsten er væk. Gryden tages af blusset, og køles lidt af. Imens smeltes smør i en gryde for sig.

  2. Det smeltede smør kan klares ved at hælde/sigte vallen fra. Pisk æggeblomme i den nedkogte hvidvin over svag varme eller vandbad. Pisk blanding helt luftig og tæt, og begynd dernæst lidt ad gangen, at piske det lune klarede smør i indtil saucen tykner. Smag til med salt og peber.

Lav dernæst spinaten:

  1. Varm oliven olie op i en pande med høje sider, svits skalotteløg heri. Tilsæt hvidløg og spinat, og tilbered indtil spinaten er faldet sammen. Smag spinaten til med salt og peber.

Herefter laves steges laksen på en grillpande:

  1. Varm grillpanden op, og læg lakse filetterne lidt på skrå, sådan så man undervejs kan lægge dem på skrå modsat, og få et flot grill mønster på sit lakse skind.

  2. Lige når man lægger laksen på den varme pande, kan man med fordel lægge lidt vægt på fisken, så skindet bliver stegt jævnt og fladt. Undervejs skruer man lidt ned for blusset så laksen næsten bliver færdig tilberedt på skindsiden. Vend den rundt til slut, og giv den ca. ½ minut på panden.

  3. Hollandaise sauce varmes op under konstant omrøring. Tilsæt til sidst de fint hakkede urter, og smag evt. til med lidt citronsaft. Anret spinat i bunden af tallerkenen med laks ovenpå og sauce.