Hvis der er nogle rester tilbage, kan de sagtens bruges til madpakken. (©DR)

Grillet oksebryst med avokado og tomat

En robust ret, men dog ikke mindre lækker af den grund. Kan sagtens bruges til en frokost, hvis bunden virkelig skal lægges

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g oksebryst, skåret i tynde lange skiver med fedt
  • 60 g smør
  • 2 stk. avokadoer
  • 2 stk. tomater
  • 2 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. madolie
  • 4 stk. små brød

Fremgangsmåde

  1. Bank oksekødet let og krydr med salt og peber. Smelt smørret på en pande og steg det herefter i dette.
  2. Brun det grundigt på begge sider og lad det derefter stege sprødt ved moderat varme i 5-6 minutter.
  3. Halver avokadoen og fjern sten. Mos kødet og rør med lidt olie. Krydder med salt peber og citronsaft og gem derefter.
  4. Hak tomaterne i fine stykker, kom i skål og tilsæt fint hakket løg og hvidløg. Hæld olie ved og krydr med salt og peber. Bland godt sammen.
  5. Grill brødene på begge sider så de er lune og dejlige. Skær kødet i tynde skiver og krydder med salt og peber. Anret lidt kød på hver tallerken og kom lidt avokadomos og tomat ved siden af sammen med brødet.