Grillet peberfrugtsalat med cihili, mozarellakugler og dressing. (©DR)

Grillet peberfrugtsalat

Denne lækre italienske salat med grillede peberfrugter, mozarellakugler og dressing er et stensikkert hit. En enkel salat, men med masse lækre og smagfulde ingredienser.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Salat

  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 stk. gule peberfrugter
  • 3-4 stk. blandede chilifrugter
    (ikke alt for stærke)
  • 6-8 stk. blommetomater
  • 1 håndfuld rucola
  • 1-2 stk. forårsløg
  • 2 stk. usprøjtede citroner
  • 20 stk. små mozarellakugler
  • 1 bundt frisk basilikum

Dressing

  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 smule balsamicoeddike
  • 1 stk. citron
  • 1 smule ahornsirup
    (eller flydende honning)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 smule salt
  • 1 smule friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Salat: 

  1. Peberfrugter og chilifrugter halveres og renses for kerner hvorefter skindsiden grilles på havegrillen eller under grillelementet i ovnen til de er helt sorte. Derefter lægges peber- og chilifrugter i en frysepose hvor de køler af. 
  2. Rucolaen lægges på et fad, tomaterne skæres i kvarte og fordeles over salaten sammen med finthakket forårsløg, fintrevet citronskal og halverede mozzarellakugler. Skindet flås af de afkølede peber- og chilifrugter. 
  3. Peberfrugterne skæres i strimler og chilifrugterne hakkes fint hvorefter begge dele blandes i salaten. 

Dressing: 

  1. Alle ingredienserne til dressingen piskes sammen og dressingen fordeles over salaten. Til sidst drysses der med rigelige mængder frisk basilikum.