Grillet vandmelon med fåremælksis er en anderledes opskrift på en sommerdessert a la brødrene Price. Foto: DR (©DR)

Grillet vandmelon med fåremælksis

Prøv denne anderledes, men delikate dessert med grillet vandmelon og en hjemmelavet fåremælksis. En unik opskrift på en dessert fra brødrene Price. Vær sikker på, at du imponerer dine gæster, med denne smagfulde sommerdessert! Vær opmærksom på, at isen skal fryses og vandmelonen skal være i vakuumpose med en sukkerlage i nogle timer.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

 • 0,2 l økologisk fåremælk
 • 3 blade husblas
 • 150 g økologisk rørsukker
 • 1 stang vanilje
 • 1 stk. økologisk citron
  (brug kun skallen)
 • 1 stk. moden, kernefri vandmelon

Fremgangsmåde

 1. Varm fåremælken op ved svag varme til lige under kogepunktet. Tilsæt kornene fra en stang vanilje, rørsukkeret og derefter den revne citronskal til den varme blanding. 
 2. Blød husblassen op i en skål vand, og tilsæt derefter de opblødte blade til fåremælken. Pisk indtil massen er jævn og husblassen er smeltet. Lad evt. den varme blanding køle lidt af, før du hælder den i ismaskinen. Når isen er lækker cremet, hældes den i en beholder og puttes i fryseren. 

Vakuumeret vandmelon

 1. Skær både af en god moden kernefri vandmelon og kom dem i vakuumposer sammen med lidt sukkerlage smagt til efter smag.
 2. Vakuumer vandmelonen og læg den på køl i et par timer. Tag derpå skiverne ud af poserne og tør dem lidt af. Giv dem grillmønster på en meget varm grill. 
 3. Server derefter vandmelonen sammen med en kugle af fåremælksisen på en kold tallerken.