I Nak & Æd lykkedes det Jørgen at nedlægge et vildsvin, som Nikolaj blandt andet laver vindaloo af. Har får du opskriften på den lækre simreret. (©DR)

Gris Vindaloo

Denne lækre simre-gryderet er perfekt om vinteren. Vindaloo er oprindeligt en populær indisk madret med masser af krydderier, men her får du opskriften på Nikolaj Kirks udgave som han laver i 'Nak og Æd'. I programmet laver Nikolaj den lækre simreret med vildsvinekød, men derhjemme kan du sagtens bruge en anden form for svinekød. Vær opmærksom på at kødet skal stå i marinaden i 4 timer eller natten over.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg flæskekød, skåret i 3 cm terninger
  • 12 stk. sorte peberkorn
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 1,5 tsk. brune sennepsfrø
  • 2 spsk. frisk grøn chili, hakket fint
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2,5 tsk. garam masala
  • 1 tsk. brunt palme- eller rørsukker
  • 6 spsk. hvidvinseddike
  • 1 smule salt

Til at stege kødet med

  • 1 smule madolie
  • 1 stk. løg, skrællet og hakket
  • 10 fed hvidløg, skrællede og bankede
  • 0,25 stk. ingefær, skrællet og hakket
  • 2 dl vand
  • 1 smule mørk rom efter behag
    (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Mal de hele krydderier (peberkorn, spidskommen og sennepsfrø) i en kryddermølle. Hæld krydderierne i en stor skål sammen med chili, garam masala og gurkemeje. Kom også eddike, salt og sukker i og blend det hele grundigt. Læg  kødterningerne i denne marinade, og stil skålen i køleskabet natten over (kødet kan også bare marineres i ca. 4 timer). Tag skålen ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur inden tilberedning.
  2. Lav en mos af hvidløg og ingefær i en blender.
  3. Varm olien op i en tykbundet gryde ved middel blus. Når olien er gennemvarm, kommes det hakkede løg i og sauteres i cirka 5 minutter til det bliver blødt. Kom kødstykkerne sammen med marinaden op i gryden. Rør det hele omhyggeligt sammen, og lad retten småkoge i 10 minutter.
  4. Hæld vandet i og læg låg over retten. Lad den simre i godt 40 minutter. Husk at røre et par gange undervejs så retten ikke pludselig brænder på i bunden.
  5. Når kødet er blevet mørt, fjernes låget og rom tilsættes efter behag. Krydr med salt og peber og server retten rygende varm.