Gris Vindaloo
Denne lækre simre-gryderet er perfekt om vinteren. Vindaloo er oprindeligt en populær indisk madret med masser af krydderier, men her får du opskriften på Nikolaj Kirks udgave som han laver i 'Nak og Æd'. I programmet laver Nikolaj den lækre simreret med vildsvinekød, men derhjemme kan du sagtens bruge en anden form for svinekød. Vær opmærksom på at kødet skal stå i marinaden i 4 timer eller natten over.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 1 kg flæskekød, skåret i 3 cm terninger
- 12 stk. sorte peberkorn
- 2 tsk. hel spidskommen
- 1,5 tsk. brune sennepsfrø
- 2 spsk. frisk grøn chili, hakket fint
- 1 tsk. gurkemeje
- 2,5 tsk. garam masala
- 1 tsk. brunt palme- eller rørsukker
- 6 spsk. hvidvinseddike
- 1 smule salt
Til at stege kødet med
- 1 smule madolie
- 1 stk. løg, skrællet og hakket
- 10 fed hvidløg, skrællede og bankede
- 0,25 stk. ingefær, skrællet og hakket
- 2 dl vand
-
1 smule
mørk rom efter behag
(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Mal de hele krydderier (peberkorn, spidskommen og sennepsfrø) i en kryddermølle. Hæld krydderierne i en stor skål sammen med chili, garam masala og gurkemeje. Kom også eddike, salt og sukker i og blend det hele grundigt. Læg kødterningerne i denne marinade, og stil skålen i køleskabet natten over (kødet kan også bare marineres i ca. 4 timer). Tag skålen ud af køleskabet i god tid, så det får stuetemperatur inden tilberedning.
- Lav en mos af hvidløg og ingefær i en blender.
- Varm olien op i en tykbundet gryde ved middel blus. Når olien er gennemvarm, kommes det hakkede løg i og sauteres i cirka 5 minutter til det bliver blødt. Kom kødstykkerne sammen med marinaden op i gryden. Rør det hele omhyggeligt sammen, og lad retten småkoge i 10 minutter.
- Hæld vandet i og læg låg over retten. Lad den simre i godt 40 minutter. Husk at røre et par gange undervejs så retten ikke pludselig brænder på i bunden.
- Når kødet er blevet mørt, fjernes låget og rom tilsættes efter behag. Krydr med salt og peber og server retten rygende varm.