Groft femkornsbrød
Iben bagte i Den store Bagedyst 2016 dette lækre brød med speltmel og kerner. Brødet er dejligt tilbehør til mad eller blot med pålæg.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 50 g gær
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl øl
- 1 dl olie
- 1 dl femkornsblanding
- 1 spsk. honning
- 20 g salt
- 2 dl fuldkornsspeltmel
- 9-10 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Gæren oplæses i væsken, som ikke må overstige 40 grader.
- Tilsæt femkornsblanding, honning, olie, salt og halvdelen af melet og rør godt.
- Kom den resterende mængde mel i, og ælt dejen godt sammen. Stilles til hævning i 30 min.
- Dejen æltes igen med lidt mel, så den ikke er for våd. Form dejen til et stort brød og kom ekstra femkornsblanding på overfladen. Lad brødet efterhæve i ca. 20 min
- Forvarm ovnen på 300 grader med en bagesten på en rist, og fyld en bradepande med ca. 1/2 liter vand og kom den i bunden.
- Lav et snit i midten af brødet, og sæt det i ovnen på den varme bagesten. Skru straks temperaturen ned på 210 grader, og bag det i ca. 25 min.