Julianes lækre og rustikke jægerbrød spises med tandsmør og en god spegepølse til. (©DR)

Groft jægerbrød

Juliane bagte dette lækre grovbrød i Den store Bagedyst 2016. Juliane kalder det et 'jægerbrød', da det er rustisk og indeholder gode råvarer som mørk øl, surdej, grove meltyper og hasselnødder. Brødet skal blot brydes og spises med tandsmør og en god vildtspegepølse. Velbekomme!

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Surdej

  • 3 dl vand
  • 1 dl rugmel
  • 1 dl grahamsmel
  • 1 dl hvedemel

Grovbrød

  • 3 dl vand
  • 2 dl mørk øl
  • 25 g gær
  • 2 spsk. honning
  • 0,5 dl brændnældesalt
  • 0,25 dl olivenolie
  • 2,5 dl surdej
  • 0,5 spsk. hele peberkorn
  • 200 g grahamsmel
  • 100 g rugmel
  • 600 g hvedemel
  • 100 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Surdej:
    Vand, hvedemel, rugmel og grahamsmel blandes. Sættes på køkkenbordet i plastik beholder med løst låg. Dejen omrøres mindst en gang dagligt. Efter 4-5 dage er surdejen klar til brug.
  2. Grovbrød:
    Gæret opløses i lunket vand. Peberkorn knuses og hasselnødder hakkes groft. Alle ingredienser blandes, mel og hasselnødder tilsættes til sidst under omrøring. Dejen æltes i røremaskine i 20 min. ved middel hastighed. Lad dejen hæve i 45 min. et lunt sted, på meldrysset bord. 
  3. Slå dejen ned og lad den efter hæve i 30 min. Tænd ovnen på 250 grader. Stil egnet gryde i ovnen og lad den varme samme med oven. Dejen kommes i den varme gryde og ridses i overfladen. Dejen bages i gryden med låg ved 230 grader i 20 min. Efter 20 min. aftages låg og brødet bages i yderlig 20 min. 
  4. Brødet bankes på bunden og skal lyde hult. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 4