(©DR)

Grøn kage med pære, stikkelsbær og pistacie

Giv dig i kast med denne elegante, grønne kage, der både byder på smag af pistacie, stikkelsbær og pære.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Pistaciemazarin

  • 75 g rå marzipan
  • 70 g sukker
  • 75 g blødt smør
  • 60 g pistaciemel
  • 1,5 æg
  • 1 knivspids salt

Pistacie/karamelknas

  • 90 g ristede pistacienødder
    (usaltede)
  • 120 g sukker
  • 70 g gold chokolade
  • 2 spsk. dulce de leche

Stikkelsbærcreme

  • 200 g stikkelsbærpuré
  • 1/2 dl vand
  • 25 g maizena
  • 100 g sukker
  • 3 stk. æggeblomme
  • 25 g smør

Pæremousse

  • 200 g pærepuré
  • 4 stk. æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 3 dl fløde
  • 4,5 blade husblas

Pyntebund

  • 60 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 85 g pistaciemel
  • 20 g mel
  • 15 g smeltet smør
  • 75 g æggehvider
  • 30 g sukker
  • Grøn pastafarve efter behov

Chokoladebånd + pynt

  • Gold chokolade efter behov
  • Grøn pulverfarve efter behov

Fremgangsmåde

Pistaciemazarin

  1. Pisk smør, marcipan, sukker og salt luftigt.
  2. Pisk æg i og vend til sidst pistaciemel i massen.
  3. Fordel i en springform Ø20.
  4. Bag i ca. 20 min på 180 grader.
  5. Lad den køle af.

Knas

  1. Smelt sukkeret til en gylden karamel.
  2. Vend dine nødder i karamellen og hæld det ud på et stykke bagepapir – lad det køle helt af.
  3. Tag 1/3 del af dine sukkernødder og hak til fint mel – hak resten fint i hånden (der må gerne være lidt store stykker imellem).
  4. Smelt din chokolade.
  5. Bland din dulce de leche i den smeltede chokolade og vend nødderne i.
  6. Kom din afkølede mazarin i en kagering beklædt med kageplast og fordel dit knas ovenpå – stil på køl.

Stikkelsbærcreme

  1. Kom stikkelsbærpuré og vand i en gryde.
  2. Kom maizena i og pisk til blandingen er jævn.
  3. Pisk sukker og æggeblommer i.
  4. Varm blandingen over lav varme under omrøring.
  5. Tilsæt smør og bring i kog under omrøring, indtil cremen bliver tyk.
  6. Lad cremen køle af.
  7. Når cremen er kold, fordeles den over knas-laget.

Pæremousse

  1. Udblød husblas i kold vandt.
  2. Varm lidt under halvdelen af din pærepuré op i en gryde – når den er varm, smeltes husblassen heri.
  3. Vend den varme puré sammen med den resterende kolde puré.
  4. Pisk sukker og æggeblommer luftige og vend forsigtigt i puréen, til du har en ensartet masse.
  5. Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i pæremassen, til du har en ensartet mousse.
  6. Fordel mouseen over din stikkelsbærcreme.
  7. Stil på køl, til den har sat sig.

Pyntebund

  1. Pisk æg og 60 g sukker til en tyk snaps.
  2. Tilføj pistaciemel, mel og smeltet smør og grøn pastafarve.
  3. I en separat skål piskes æggehvider og 30 g sukker stive.
  4. Vend de stive æggehvider i snapsen.
  5. Fordel på en bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Bag i ca. 5-10min på 200 grader, varmluft.
  7. Når bundene er færdige tages de ud og vendes over på en rist.
  8. Skær bånd ud af dine pyntebunde til at beklæde siderne.

Samling af kagen

  1. Tag din afkølede kage ud af frys/køl.
  2. Spray moussen med en grøn velvet-spray.
  3. Beklæd siderne med pyntebundene.
  4. Kom et chokoladebånd på ud over og chokoladepynt ovenpå.
  5. Pynt med lidt grønne blade og friske stikkelsbær.
  6. Nyd dit grønne mesterværk.