Grøn kage med pære, stikkelsbær og pistacie
Giv dig i kast med denne elegante, grønne kage, der både byder på smag af pistacie, stikkelsbær og pære.
Tilberedningstid:
3 timer, 30 min.
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Pistaciemazarin
- 75 g rå marzipan
- 70 g sukker
- 75 g blødt smør
- 60 g pistaciemel
- 1,5 æg
- 1 knivspids salt
Pistacie/karamelknas
-
90 g
ristede pistacienødder
(usaltede)
- 120 g sukker
- 70 g gold chokolade
- 2 spsk. dulce de leche
Stikkelsbærcreme
- 200 g stikkelsbærpuré
- 1/2 dl vand
- 25 g maizena
- 100 g sukker
- 3 stk. æggeblomme
- 25 g smør
Pæremousse
- 200 g pærepuré
- 4 stk. æggeblommer
- 75 g sukker
- 3 dl fløde
- 4,5 blade husblas
Pyntebund
- 60 g sukker
- 2 stk. æg
- 85 g pistaciemel
- 20 g mel
- 15 g smeltet smør
- 75 g æggehvider
- 30 g sukker
- Grøn pastafarve efter behov
Chokoladebånd + pynt
- Gold chokolade efter behov
- Grøn pulverfarve efter behov
Fremgangsmåde
Pistaciemazarin
- Pisk smør, marcipan, sukker og salt luftigt.
- Pisk æg i og vend til sidst pistaciemel i massen.
- Fordel i en springform Ø20.
- Bag i ca. 20 min på 180 grader.
- Lad den køle af.
Knas
- Smelt sukkeret til en gylden karamel.
- Vend dine nødder i karamellen og hæld det ud på et stykke bagepapir – lad det køle helt af.
- Tag 1/3 del af dine sukkernødder og hak til fint mel – hak resten fint i hånden (der må gerne være lidt store stykker imellem).
- Smelt din chokolade.
- Bland din dulce de leche i den smeltede chokolade og vend nødderne i.
- Kom din afkølede mazarin i en kagering beklædt med kageplast og fordel dit knas ovenpå – stil på køl.
Stikkelsbærcreme
- Kom stikkelsbærpuré og vand i en gryde.
- Kom maizena i og pisk til blandingen er jævn.
- Pisk sukker og æggeblommer i.
- Varm blandingen over lav varme under omrøring.
- Tilsæt smør og bring i kog under omrøring, indtil cremen bliver tyk.
- Lad cremen køle af.
- Når cremen er kold, fordeles den over knas-laget.
Pæremousse
- Udblød husblas i kold vandt.
- Varm lidt under halvdelen af din pærepuré op i en gryde – når den er varm, smeltes husblassen heri.
- Vend den varme puré sammen med den resterende kolde puré.
- Pisk sukker og æggeblommer luftige og vend forsigtigt i puréen, til du har en ensartet masse.
- Pisk fløden til en let skum og vend den forsigtigt i pæremassen, til du har en ensartet mousse.
- Fordel mouseen over din stikkelsbærcreme.
- Stil på køl, til den har sat sig.
Pyntebund
- Pisk æg og 60 g sukker til en tyk snaps.
- Tilføj pistaciemel, mel og smeltet smør og grøn pastafarve.
- I en separat skål piskes æggehvider og 30 g sukker stive.
- Vend de stive æggehvider i snapsen.
- Fordel på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag i ca. 5-10min på 200 grader, varmluft.
- Når bundene er færdige tages de ud og vendes over på en rist.
- Skær bånd ud af dine pyntebunde til at beklæde siderne.
Samling af kagen
- Tag din afkølede kage ud af frys/køl.
- Spray moussen med en grøn velvet-spray.
- Beklæd siderne med pyntebundene.
- Kom et chokoladebånd på ud over og chokoladepynt ovenpå.
- Pynt med lidt grønne blade og friske stikkelsbær.
- Nyd dit grønne mesterværk.