Grønkåls-ærtepuré, selleridip og grønsagschips er en lækker og vegetarisk snack. (©DR)

Grønkåls-ærtepuré, selleridip og grønsagschips

Fra DRKs Kogeskole i Hobro stammer denne opskrift på en cremet grønkåls-ærtepuré, selleridip og sprøde grøntsagschip. Server som snack eller delikat tilbehør.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grønkålsærtepuré

  • 300 g hel grønkål
  • 350 g frosne ærter
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk. æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

selleridip

  • 1 knoldselleri
  • 2 spsk. fløde
  • salt og peber

grøntsagschips

  • 200 g grønne bønner
  • 200 g hel grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt salt

Tilbehør

  • Ristet brød, rugbrød, knækbrød eller fladbrød

Fremgangsmåde

Grønkåls-ærtepuré

  1. Skyl grønkålen og rib den. Hak den fint. 
  2. Kog 1 liter vand op i en gryde og kog kålen 10 minutter i vandet uden låg. Kom ærterne i gryden og kog op. Hæld vandet fra ærter og kål, men gem lidt af kogevandet.  
  3. Hæld fløde ved kål og ærter og kog op. Blend til en tyk og cremet puré. Spæd med lidt af kogevandet, hvis pureen er for tyk.  
  4. Smag til med lidt æbleeddike, salt og peber. 

Selleridip

  1. Skræl sellerien, og skær den i grove stykker. Kom den i en gryde, dæk med vand og kog til den er helt mør.  
  2. Hæld kogevandet fra og blend sellerien med flødeost. Smag til med salt og peber. 

Grønsagschips

  1. Nip bønnerne. Skyl og rib kålen og skær den i mindre stykker. 
  2. Vend grønsagerne med olie, bred dem ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150°. Vend dem om under bagningen og hold øje med at de bliver brune og sprøde og ikke brændte. Krydr med salt.  
  3. Servér grønkåls-ærtepuré og selleridippen med brød og grønkålschips.