Prøv en anderledes grøntsagslasagne med grønkål på en kødfri dag. (©DR)

Grønkålslasagne

Prøv at skifte den klassiske lasagne ud med en vegetarisk en af slagen fuld af grøntsager. Denne grønkålslasagne med aubergine og fennikel stammer fra DRKs Kogeskole i Hobro, og vil uden tvivl vække glæde ved bordet på en kødfri dag.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g grønkål
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 3 store gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 aubergine
  • lidt salt
  • 2 store tomater
  • 1 fennikel
  • 1 dl hyldeblomsteddike, æbleeddike eller anden mild eddike
  • 1 spsk. honning

Fremgangsmåde

  1. Skyl alle grøntsagerne. Rib grønkålen og kog den i en gryde i 20 minutter. 
  2. Hak løg og hvidløg fint og svits dem på en pande i 2 spsk. olie ved middelhøj varme.   
  3. Skær gulerødder og bladselleri i små tern ½ x ½ cm. Svits dem sammen med løgene, til det hele er blankt og næsten mørt.  
  4. Skær auberginen i 2 cm tykke skiver. Pensl dem med olie og drys med salt. Steg dem på en tør pande til de er møre og let gyldne på begge sider.  
  5. Skær tomaterne i 2 cm tykke skiver. Skær fennikel i meget tynde skiver fx på et mandolinjern.  
  6. Læg alle grøntsagerne sammen i lag i et ildfast fad, og brug grønkålen, som ”lasagneplader”.  
  7. Bland eddike og honning sammen og hæld over lasagnen.  
  8. Bag lasagnen i ovnen ved 200° i 45 minutter.