De smukke farver og de friske, sprøde og søde elementer i salaten pepper julebordet lidt op. (Foto: Egon Rix ©DR)

Grønkålssalat med figner

Denne grønkålssalat er et lækkert twist til julebordet! Den giver en friskhed og nogle lidt anderledes smage til den fede julemad.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Dressing

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Salat

  • 200 g grønkål, groft ribbet
  • 6-8 friske figner
  • 1 dl blå ost eller parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Dressing:

  1. Rør en dressing af dijonsennep, honning, eddike og olivenolie. Krydr med salt og peber.

Salat:

  1. Rib grønkålen og hak den fint.
  2. Vend den med dressingen og anret den på et fad.
  3. Skær fignerne i halve eller kvarte og top dem på salaten.
  4. Krydr med salt og peber og bryd blå ost over salaten.