Grønkålssalat med figner
Denne grønkålssalat er et lækkert twist til julebordet! Den giver en friskhed og nogle lidt anderledes smage til den fede julemad.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Dressing
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 3 spsk. balsamicoeddike
- 3 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Salat
- 200 g grønkål, groft ribbet
- 6-8 friske figner
- 1 dl blå ost eller parmesan
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Dressing:
- Rør en dressing af dijonsennep, honning, eddike og olivenolie. Krydr med salt og peber.
Salat:
- Rib grønkålen og hak den fint.
- Vend den med dressingen og anret den på et fad.
- Skær fignerne i halve eller kvarte og top dem på salaten.
- Krydr med salt og peber og bryd blå ost over salaten.