En frisk grønkålssalat med nødder er dejligt tilbehør til julemaden. (©DR)

Grønkålssalat med nødder

I årets sidste program af Madmagasinet så Mette Frisk og Adam Aamann nærmere på danskernes julemiddag. Adam lavede bl.a. denne opskrift på en frisk og grøn grønkålssalat med nødder og æbler. Grønkålssalaten er oplagt at servere til den fede julemad.

Tilberedningstid: 1 dag, 6 timer Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 12-14 blade blade grønkål
  • 1-2 stk. syrlige danske æbler
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 50 g valnødder eller hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Rib grønkålen groft fra stilkene og hak den fint. Vask grønkålen grundigt, slyng det værste vand fra og dræn yderligere i en sigte. 
  2. Udkern æblerne og skær i snitter eller tern og vend med lidt æbleeddike, så de holder på farven og syren. Knus valnødderne groft, f.eks. med bunden af en kasserolle mod skærebrættet. 
  3. Kom alt undtagen valnødder i en foodprocessor og puls kortvarigt til alt er netop findelt. Bland valnødderne i og smag til og justér evt med mere eddike, eller salt og peber. 
  4. Hvis ikke du har eller vil bruge en foodprocessor, så snit alle ingredienser meget fint, bland og smag til.