Grønkålssalaten smager godt, og så er den smuk og pynter på ethvert middagsbord - også juleaften. Foto: DR (©DR)

Grønkålssalat med æbler og sennepsvinaigrette

En rigtig vintersalat er denne lækre grønkålssalat med æbler, pistacienødder og en skarp sennepsvinaigrette. Den vil være perfekt til tunge vinterretter - og kan være et friskt indslag til middagen juleaften.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g grønkål
  • 2 stk. æbler
  • 2 spsk. saltede pistaciekerner
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 dl olivenolie
  • 1 smule salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk med en gaffel dijonsennep, eddike og salt godt sammen i et glas. Hæld olien i ldt ad gangen og rør eller ryst det hele godt sammen. Det skal blive en tyk og sammenhængende dressing. Smag den til med salt og peber.
  2. Skyl og hak grønkålen fint og bland den med dressingen. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. 
  3. Læg grønkål nederst på et fad, spred æbleskiver over og drys med pistaciekerner.