Grønkålssuppe med æbletern, bacon og ristede græskarkerner. (Foto: Anna Skov Sørensen ©DR)

Grønkålssuppe

Nem og lækker efterårssuppe lavet på grønkål, kartofler og løg. Suppen har den flotteste grønne farve, og ser derfor meget mere spændende ud end en normal kartoffelsuppe. Og så smager den også ekstra lækkert. Kan for eksempel toppes med æblestykker, bacon og kerner og serveres med brød til.

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Grønkålssuppe

  • 2 stk. løg
  • 0,5 l grøntssagsbouillon
  • 4 stk. kartofler
  • 300 g grønkål
    (Med stilk)
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 dl fløde
  • 3 spsk. olivenolie

Topping

  • 100 g bacon
  • 1 stk. æble
  • 50 g ristede græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Steg hvidløg og løg med olie i et par minutter, til løgene er klare.
  2. Tilsæt skårne kartofler og grøntsagsbouillon, og lad det koge i 5 minutter.
  3. Tilsæt fløde og grønkål, og lad det koge yderligere et par minutter.
  4. Blend suppen. Smag til med salt og peber.

TIP: Kan serveres med æbletern, bacon og ristede græskarkerner på toppen.