Grønkålssuppe
Nem og lækker efterårssuppe lavet på grønkål, kartofler og løg. Suppen har den flotteste grønne farve, og ser derfor meget mere spændende ud end en normal kartoffelsuppe. Og så smager den også ekstra lækkert. Kan for eksempel toppes med æblestykker, bacon og kerner og serveres med brød til.
Tilberedningstid:
25 min.
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Grønkålssuppe
- 2 stk. løg
- 0,5 l grøntssagsbouillon
- 4 stk. kartofler
-
300 g
grønkål
(Med stilk)
- 3 fed hvidløg
- 0,5 dl fløde
- 3 spsk. olivenolie
Topping
- 100 g bacon
- 1 stk. æble
- 50 g ristede græskarkerner
Fremgangsmåde
- Steg hvidløg og løg med olie i et par minutter, til løgene er klare.
- Tilsæt skårne kartofler og grøntsagsbouillon, og lad det koge i 5 minutter.
- Tilsæt fløde og grønkål, og lad det koge yderligere et par minutter.
- Blend suppen. Smag til med salt og peber.