En frisk og lækker sommersalat. (©DR)

Grønne asparges med drys af tørrede svampe

En sommerlig og frisk salat af stegte, grønne asparges som toppes med svampe og citronskal. Opskriften lavede Anne Hjerneøe da hends og Anders besøgte England i DR1'sommertema om Brexitland.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • lidt koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 bundt grønne asparges
  • lidt flagesalt
  • 1 dl tørrede skovsvampe
  • 1 citron, usprøjtet
  • 50 g rucola

Fremgangsmåde

  1. Varm en slat olie op på panden. 
  2. Knæk bunden af de grønne asparges og rist dem i olien til de får farve, men stadig har bid. Drys med salt undervejs. 
  3. Stød de tørrede svampe i en morter eller kør dem til pulver i din foodprocessor. 
  4. Kom aspargesene på et fad og drys dem med svampepulver og revet citronskal. 
  5. Servér dem med lidt frisk rucola.