Grøntsagsfrikadeller | Frikadeller uden kød

Denne opskrift på grønne frikadeller er lige til at gå til. Frikadellerne har masser af smag, og de kan laves på cirka en halv time. Frikadellerne er geniale til madpakker, og så er de også børnevenlige – vil du have mere smag, så tilføj gerne lidt flere finthakkede krydderurter. Denne portion rækker til to sultne voksne, så du kan nemt lave dobbeltportion.

Ved at erstatte de klassiske frikadeller med disse grøntsagsdeller får du hurtigt lidt flere point på grøntsagskontoen - uden at gå på kompromis med den gode smag. (© DR Mad)

Tidsforbrug: 30 min Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 1 squash (cirka 400 gram)

  • 6 store gulerødder (cirka 400 gram)

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 æg

  • 50 g havregryn

  • 50 g ost (du kan fx bruge cheddar, mozzarella, parmesan eller almindelig mellemlagret skæreost)

  • 1 spsk. hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • Salt og peber

  • Evt. 1 håndfuld hakket persille

  • Rapsolie til stegning (du kan også supplere med smør)

Fremgangsmåde

Riv gulerødder og squash på et rivejern. Har du en køkkenmaskine eller foodprocessor med indbygget rivejern, så brug den!

Læg de revne grøntsager ned i en skål og drys med groft salt. Grøntsagerne er fyldt med vand, og saltet vil nu trække væsken ud af dem. Lad det stå i minimum 15 minutter - jo, mere væske du kan fjerne, jo bedre bliver dine frikadeller.

Imens saltet arbejder, river du løget fint. Hvidløget presses, og osten rives også. Du kan også måle havregryn, mel og bagepulver op.

Når de 15 minutter er gået, hælder du vandet fra. Pres dine grøntsager i en si. Du kan også vride dem i et rent viskestykke.

Hæld de 'tørre' grøntsager tilbage i en tør skål. Tilføj løg, hvidløg, æg, mel, havregryn, bagepulver, hakket persille, æg og ost. Bland godt rundt.

Lad grøntsagsfarsen hvile i minimum 10 minutter, før du former dem.

Steg i rapsolie på en jævnvarm pande. Vend frikadellerne, når de er gyldne på de ene side. Det tager cirka fem minutter.

Server evt. med en grøn salat, stærk humus og groft brød.