Grøntsagssamosas med kartofler, koriander og indisk krydderi. (©DR)

Grøntsagssamosas

Anne Hjernøe kommer her med et forslag på lækre grøntsagssamosas med indiske krydderier og kartofler. Server dine grøntsags samosas med syltede løg, æblechutney og en god krydderurte-raita.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 1 pakke butterdej
  • 1 stk. æg

Fyld

  • 1 smule olie
  • 1 stk. løg
  • 0,5-1 spsk. hele korianderfrø
  • 0,5-1 spsk. hele spidskommen
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 2 spsk. gule sennepsfrø
  • 1 stk. chili
  • 8 stk. kartofler
  • 2 dl ærter
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Løget steges gyldent i olien på en dyb pande. Koriander og spidskommen ristes på en tør pande, hvorefter det stødes i en morter eller i en kaffekværn. Spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala kommes på panden sammen med gule sennepsfrø og friskhakket chili.

  2. Kogte kartoflerne moses og steges sammen med kogte ærter. Når det hele er stegt godt igennem smages fyldet til med salt, og der tilsættes evt. yderligere krydderier efter smag. Lad fyldet køle lidt af, før det pakkes ind i butterdej.

  3. Butterdejen skæres i kvadrater som skal foldes, så de danner en trekant. Læg fyldet på en ene halvdel, og kanterne pensesles hele vejen rundt med sammenpisket æg. Fold den anden halvdel henover, og pres kanterne sammen med en gaffel. Bag dine samosas i ovnen, til de er helt gyldne og sprøde.

    TIP: Spis dem med syltede løg, æblechutney og en god krydderurte-raita.