Grov græskarpuré med varme krydderier, sprøde æg og grønkålschips

Få varmen med denne lækre vinterret. Både græskar og grønkål kan passe sig selv i ovnen, mens du gør æggene klar til retten.

Du kan også anvende de sprøde æg til en anderledes morgenmad (Foto: © Anders Schønnemann, DR)

Tidsmængde: 1 time, 25 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

GRÆSKARPURÉ

  • 1 stk. hokkaido græskar (ca. 1 kg.)

  • 2 spsk. olivenolie

  • 2 spsk. ras el hanout (krydderiblanding der kan købes i de fleste supermarkeder)

  • 1 tsk. salt

  • 4 fed hvidløg

  • Evt lidt citronsaft

  • 1 håndfuld hakket persille

FRITEREDE ÆG

  • 4 stk. æg

  • 2 l vand

  • 1 dl lys eddike

  • 50 g mel

  • 1 stk. sammenpisket æg

  • 100 g panko rasp (almindeligt rasp kan også bruges)

  • 1 l smagsneutral olie

  • salt

GRØNKÅLSCHIPS

  • 150 g plukkede grønkålsblade

  • 2 spsk. olivenolie

  • Lidt havsalt

TOPPING

  • 8 stængler skovsyre (kan udelades)

  • 1 stk. fast modnet ost (comté, høost eller lignende)

Fremgangsmåde

Græskarpuré

Skrub og rens græskaret grundigt.

Skær top og bund af og del det på midten.

Med en spiseske fjernes kernerne, hvorefter græskaret skæres i grove skiver på ca. 2 cm.

Stykkerne vendes med hvidløgsfeddene, olie, ras el hanout og salt, stilles i ovnen og bages ca. 45 minutter ved 180 grader.

De bagte græskar og hvidløgsfed lægges i en skål og moses til en grov puré med en gaffel.

Vend persillen i og smag gerne til med citronsaft og lidt ekstra olivenolie.

Grønkålschips

Vend grønkålen med olie og salt og bag dem i ovnen ved 100 grader i ca. 45 minutter til 1 time eller til de er knasende sprøde.

Sprøde æg

Slå æggene ud i hver sin kop.

Varm vand og eddike op til lige under kogepunktet og pocher æggene et ad gangen i 3 - 4 minutter.

Læg æggene i isvand når de er færdige og klip evt. den hvide der ikke har samlet sig omkring blommen af med en saks.

Dup æggene let med et viskestykke og paner dem i mel, æg og panko.

Varm olien op til ca. 170 - 180 gr. og friter æggene i ca. ½ minut eller til de er gyldne og sprøde.

Drys med lidt salt.

Servering

Anret græskarpuré og de sprøde æg på lune tallerkner og pynt af med grønkålschips og skovsyre.

Til sidst høvles osten over retten.