Lækre efterårsboller af grovdej med gulerødder og ingefær (©DR)

Grovboller med gulerødder og ingefær

Disse lækre grovboller indeholder friskpresset gulerodssaft, ingefær, valnødder og revet gulerod.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 16 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 2 dl gulerodsjuice
  • 2 dl letmælk
  • 50 g gær
  • 0,5 dl lys sirup
  • 60 g blødt smør
  • 2 tsk. friskrevet ingefær
  • 400 g gulerødder
  • 80 g valnødder
  • 60 g rugflager
  • 130 g grahamsmel
  • 640 g hvedemel
  • 30 g salt
  • 1 stk. æg
    (til pensling)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Sæt en tom bradepande nederst i oven.

  3. Skræl gulerødderne og pres dem på juicepresseren, så du får 2 dl frisk gulerodssaft.

  4. Skræl og riv gulerødderne (400 g).

  5. Lun mælk og juice til det er 37 grader varmt.

  6. Smuldr gæren i den lune væske og udrør den heri.

  7. Tilsæt sirup, smør og ingefær.

  8. Hak valnødderne og tilsæt dem.

  9. Tilsæt de revne gulerødder.

  10. Tilsæt rugflager og grahamsmel. 

  11. Tilsæt hvedemelet.

  12. Ælt dejen på maskine i 4 minutter.

  13. Tilsæt saltet. 

  14. Ælt igen på maskine i 10 minutter. 

  15. Lad dejen hæve dækket til med et stykke husholdningsfilm og et rent viskestykke i ca. 30 minutter eller til dobbelt størrelse.

  16. Vend dejen ud på et meldrysset bord.

  17. Form bollerne 16 stk. 

  18. Bages ved cirka 200 C i 18 minutter eller til de er mørke under bunden