Grovboller med gulerødder og ingefær
Disse lækre grovboller indeholder friskpresset gulerodssaft, ingefær, valnødder og revet gulerod.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
16 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 2 dl gulerodsjuice
- 2 dl letmælk
- 50 g gær
- 0,5 dl lys sirup
- 60 g blødt smør
- 2 tsk. friskrevet ingefær
- 400 g gulerødder
- 80 g valnødder
- 60 g rugflager
- 130 g grahamsmel
- 640 g hvedemel
- 30 g salt
-
1 stk.
æg
(til pensling)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Sæt en tom bradepande nederst i oven.
- Skræl gulerødderne og pres dem på juicepresseren, så du får 2 dl frisk gulerodssaft.
- Skræl og riv gulerødderne (400 g).
- Lun mælk og juice til det er 37 grader varmt.
- Smuldr gæren i den lune væske og udrør den heri.
- Tilsæt sirup, smør og ingefær.
- Hak valnødderne og tilsæt dem.
- Tilsæt de revne gulerødder.
- Tilsæt rugflager og grahamsmel.
- Tilsæt hvedemelet.
- Ælt dejen på maskine i 4 minutter.
- Tilsæt saltet.
- Ælt igen på maskine i 10 minutter.
- Lad dejen hæve dækket til med et stykke husholdningsfilm og et rent viskestykke i ca. 30 minutter eller til dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord.
- Form bollerne 16 stk.
- Bages ved cirka 200 C i 18 minutter eller til de er mørke under bunden