Grove burgerboller
Det er ingen kunst at bage godt brød med denne lækre opskrift på grovboller, der kan spises både som almindelige boller og som burgerboller.
Tilberedningstid:
2 timer
Antal portioner:
8 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g gær
- 10 dl vand
- 5 tsk. sukker
- 2 tsk. salt
- 4 stk. æg
- 1 dl olie
- 300 g groft rugmel
- 200 g havregryn
- 1000-1100 g hvedemel
- 30 ml tørgær
- 240 ml varmt vand
- 30 ml sukker
- 30 ml olie
- 2,5 ml salt
- 360 ml rismel
Fremgangsmåde
- Opløs først gæren og derefter sukkeret i lunt vand.
- Rugmel og havregryn tilsættes og så ælter du dejen grundigt - enten med hænderne eller i din røremaskine.
- Når du har æltet dejen, tilsætter du æg, olie, hvedemel og til sidst salt.
- Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
- Form 16 boller ud af dejen og tryk dem lidt flade. Lad gerne dejen hæve igen i op til 30 minutter, hvis du har tid.
- Pisk alle ingredienserne til pynten sammen - det vil sige tørgær
, varmt vand, sukker, olie, salt og rismel. Lad det stå i 15 min., og fordel derefter toppingen på bollerne. Bag enten bollerne med det samme eller lad dem hvile i 20 min.
- Bag bollerne i 12 min. ved 210 grader.