Denne opskrift er på grove burgerboller med lækkert salt fyld på toppen. Et hit fra 'Den store bagedyst'. (©DR)

Grove burgerboller

Det er ingen kunst at bage godt brød med denne lækre opskrift på grovboller, der kan spises både som almindelige boller og som burgerboller.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g gær
  • 10 dl vand
  • 5 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 4 stk. æg
  • 1 dl olie
  • 300 g groft rugmel
  • 200 g havregryn
  • 1000-1100 g hvedemel
  • 30 ml tørgær
  • 240 ml varmt vand
  • 30 ml sukker
  • 30 ml olie
  • 2,5 ml salt
  • 360 ml rismel

Fremgangsmåde

  1. Opløs først gæren og derefter sukkeret i lunt vand. 

  2. Rugmel og havregryn tilsættes og så ælter du dejen grundigt - enten med hænderne eller i din røremaskine. 
  3. Når du har æltet dejen, tilsætter du æg, olie, hvedemel og til sidst salt. 

  4. Lad dejen hæve i 45-60 minutter. 

  5. Form 16 boller ud af dejen og tryk dem lidt flade. Lad gerne dejen hæve igen i op til 30 minutter, hvis du har tid. 

  6. Pisk alle ingredienserne til pynten sammen - det vil sige tørgær , varmt vand, sukker, olie, salt og rismel. Lad det stå i 15 min., og fordel derefter toppingen på bollerne. Bag enten bollerne med det samme eller lad dem hvile i 20 min.

  7. Bag bollerne i 12 min. ved 210 grader.