Gryderet med svinekæber i hvidvin (©DR)

Gryderet med svinekæber i hvidvin

Madentusiast Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad denne opskrift på en gryderet med svinekæber, hvor svinekæberne simrer i halvanden time i en gryde med løg, hvidløg, æbler, krydderier og en halv flaske spansk hvidvin Pedro Ximenez - også kaldet PX. Hvidvinen kan erstattes af en anden vin, hvis man ikke kan finde en PX.

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 stk. løg
  • 8-10 fed hvidløg
  • 3 stk. æbler
  • 12 stk. sorte peberkorn
  • 10 stk. hele nelliker
  • 6-8 stk. friske laurbær
    (eller 2-3 tørrede)
  • 10 stk. svinekæber
  • 3,25 dl Pedro Ximenez
    (kan erstattes af en anden hvidvin)
  • 1 dl vand
  • 1-2 tsk. salt
    (smag til.)

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg og skær æbler i både og steg det med krydderier og krydderurter i en gryde i en slat olie. Kom det hele i en skål.

  2. Brun derefter kæberne i yderligere olie, kom løg og æbleblandingen tilbage i gryden til kæberne.

  3. Tilsæt Pedro Ximenez og lidt vand. Læg låg på gryden, og lad kæberne simre i halvanden time, smag til med salt undervejs. Spis brød til og en solid salat.