Gryderet med svinekæber i hvidvin
Madentusiast Anne Hjernøe lavede i programmet Annemad denne opskrift på en gryderet med svinekæber, hvor svinekæberne simrer i halvanden time i en gryde med løg, hvidløg, æbler, krydderier og en halv flaske spansk hvidvin Pedro Ximenez - også kaldet PX. Hvidvinen kan erstattes af en anden vin, hvis man ikke kan finde en PX.
Tilberedningstid:
1 time, 45 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 stk. løg
- 8-10 fed hvidløg
- 3 stk. æbler
- 12 stk. sorte peberkorn
- 10 stk. hele nelliker
-
6-8 stk.
friske laurbær
(eller 2-3 tørrede)
- 10 stk. svinekæber
-
3,25 dl
Pedro Ximenez
(kan erstattes af en anden hvidvin)
- 1 dl vand
-
1-2 tsk.
salt
(smag til.)
Fremgangsmåde
- Hak løg og hvidløg og skær æbler i både og steg det med krydderier og krydderurter i en gryde i en slat olie. Kom det hele i en skål.
- Brun derefter kæberne i yderligere olie, kom løg og æbleblandingen tilbage i gryden til kæberne.
- Tilsæt Pedro Ximenez og lidt vand. Læg låg på gryden, og lad kæberne simre i halvanden time, smag til med salt undervejs. Spis brød til og en solid salat.