Gubbrøra
Gubbrøra er en slags svensk skaldyrssalat og en ægte frokostklassiker. Salaten laves bl.a. med ansjoser, diverse fiskerogn, kartofler, æg og friske krydderurter. Server gerne på sprødt knækbrød eller sigtebrødet limpa. Få brødrene Prices opskrift lige her.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
8 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 2 hårdkogte æg
- 4 mellemstore kogte kartofler
- 100 g ansjosfileter - af de søde, krydrede
- 2 spsk. Kalles kaviar
- 2 spsk. ørredrogn eller lign.
- 2 spsk. purløg, fintsnittet
- 2 spsk. dild, finthakket
- 3-4 spsk. creme fraiche
- 3-4 spsk. mayonnaise
Fremgangsmåde
Pil æggene og hak dem i tern. Skær de kogte kartofler i helt små tern (½ x ½ cm.).Snit purløg og hak dild. Skær ansjoserne i ganske små bidder. Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber. Nyd gubbröran på et stykke limpa eller knäckebrød.