Guitarkagen
Kager kan være store og små, runde og firkantede. Men de kan også være søde og syrlige og formes som en guitar.
Tilberedningstid:
1 time, 30 min.
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Citronkage
- 500 g hvedemel
- 20 g bagepulver
- 10 g natron
- 500 g blødt smør
- 500 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 5 dl æg
-
3
økologiske citroner
(saft og skal)
Citronsirup
-
4-5
citroner
(kun saften)
- 200 g sukker
Fondant
- 300 g skumfiduser
- 3 spsk. solsikkeolie
- Flormelis. Vurder selv mængden
- Pulverfarve Blå og brun
- Maizena til udrulning
Citronsmørcreme
- 300 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 2 æggeblommer
-
3
økologiske citroner
(kun skal)
Pynt
- Slik til pynt
Fremgangsmåde
Citronkage
- Forvarm ovn til 180 grader varmluft.
- Pisk smørret lidt og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk det luftigt.
- Blend æggene med stavblender og tilsæt det til smørblandingen lidt ad gangen. Røres til en glat og luftig masse.
- Tilsæt citronsaft og citronskal forsigtigt – pas på, at det ikke skiller.
- Sigt melet sammen med bagepulver og natron. Tilsæt melblandingen til dejen og vend det sammen.
- Dejen fordeles i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen 25-30 minutter til den er gennembagt. Vurder selv bagetiden.
- Afkøles et par minutter. Vend derefter bunden i vejret på kagen over på en glasplade fra fryser (med bagepapir), inden du pensler overfladen med citronsirup.
Citronsirup
- Citronsaft og sukker koges til sukkeret er opløst.
- Pensl den færdigbagte og stadigt lune kage med al siruppen. Afkøl kagen på glaspladen i fryser.
Fondant
- Smelt skumfiduser sammen med olie i mikrobølgeovnen – i korte intervaller. Rør flere gange undervejs. Når massen er lun og helt smeltet, blandes flormelis i lidt ad gangen.
- Hæld massen ud på bordet og fortsæt æltningen – pas på ikke at gøre fondanten for tør. Imens den stadigt er lidt klistret, deles fondanten i tre klumper.
- Indfarv nu to af klumperne i hhv. blå og brun. Tilsæt mere flormelis ved behov.
- Du skal bruge blå til guitarens "krop", brun til "halsen" og hvid til de forskellige detaljer ovenpå guitaren.
Citronsmørcreme
- Riv først skallen af de 3 citroner og læg til side.
- Pisk smørret cremet. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og citronskallen og pisk cremen let og luftig. Tilsæt blommerne og pisk smørcremen glat.
- Brug de to skabeloner til at skære både guitarens "krop" og "hals" ud af den afkølede kage.
- Sæt "krop" og "hals" sammen på serveringsfadet.
- Smør kagestykkerne overalt med et tyndt lag citronsmørcreme.
- Rul din fondant ud i passende størrelser og tykkelser, skær i "frihånd" de stykker du skal bruge til at beklæde din guitar.
- Pynt din kage med slik og detaljer i fondant på samme måde som på Jakobs kage.