(©DR)

Guitarkagen

Kager kan være store og små, runde og firkantede. Men de kan også være søde og syrlige og formes som en guitar.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citronkage

  • 500 g hvedemel
  • 20 g bagepulver
  • 10 g natron
  • 500 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 dl æg
  • 3 økologiske citroner
    (saft og skal)

Citronsirup

  • 4-5 citroner
    (kun saften)
  • 200 g sukker

Fondant

  • 300 g skumfiduser
  • 3 spsk. solsikkeolie
  • Flormelis. Vurder selv mængden
  • Pulverfarve Blå og brun
  • Maizena til udrulning

Citronsmørcreme

  • 300 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
  • 3 økologiske citroner
    (kun skal)

Pynt

  • Slik til pynt

Fremgangsmåde

Citronkage

  1. Forvarm ovn til 180 grader varmluft.
  2. Pisk smørret lidt og tilsæt sukker og vaniljesukker. Pisk det luftigt.
  3. Blend æggene med stavblender og tilsæt det til smørblandingen lidt ad gangen. Røres til en glat og luftig masse.
  4. Tilsæt citronsaft og citronskal forsigtigt – pas på, at det ikke skiller.
  5. Sigt melet sammen med bagepulver og natron. Tilsæt melblandingen til dejen og vend det sammen.
  6. Dejen fordeles i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen 25-30 minutter til den er gennembagt. Vurder selv bagetiden.
  7. Afkøles et par minutter. Vend derefter bunden i vejret på kagen over på en glasplade fra fryser (med bagepapir), inden du pensler overfladen med citronsirup.

Citronsirup

  1. Citronsaft og sukker koges til sukkeret er opløst.
  2. Pensl den færdigbagte og stadigt lune kage med al siruppen. Afkøl kagen på glaspladen i fryser.

Fondant

  1. Smelt skumfiduser sammen med olie i mikrobølgeovnen – i korte intervaller. Rør flere gange undervejs. Når massen er lun og helt smeltet, blandes flormelis i lidt ad gangen.
  2. Hæld massen ud på bordet og fortsæt æltningen – pas på ikke at gøre fondanten for tør. Imens den stadigt er lidt klistret, deles fondanten i tre klumper.
  3. Indfarv nu to af klumperne i hhv. blå og brun. Tilsæt mere flormelis ved behov.
  4. Du skal bruge blå til guitarens "krop", brun til "halsen" og hvid til de forskellige detaljer ovenpå guitaren.

Citronsmørcreme

  1. Riv først skallen af de 3 citroner og læg til side.
  2. Pisk smørret cremet. Tilsæt flormelis, vaniljesukker og citronskallen og pisk cremen let og luftig. Tilsæt blommerne og pisk smørcremen glat.
  3. Brug de to skabeloner til at skære både guitarens "krop" og "hals" ud af den afkølede kage.
  4. Sæt "krop" og "hals" sammen på serveringsfadet.
  5. Smør kagestykkerne overalt med et tyndt lag citronsmørcreme.
  6. Rul din fondant ud i passende størrelser og tykkelser, skær i "frihånd" de stykker du skal bruge til at beklæde din guitar.
  7. Pynt din kage med slik og detaljer i fondant på samme måde som på Jakobs kage.