Flot chokoladekage. Når du skærer en skive, vil smukke gulerødder vise sig nede i "jorden". (©DR)

Gulerødder i jorden

Lækker chokolade- og gulerodskage med sød glasur.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Spongecake-dej

  • 4 stk. æg
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljearoma

Gulerodskage

  • 75 g revet gulerødder
  • 1 stk. orange farve
  • 1 stk. citron (skal)

Chokoladekage

  • 20 g kakaopulver 100%

"Jord"-småkager

  • 1 stang vanilje
  • 100 g flormelis
  • 100 g hvedemel
  • 20 g kakaopulver
  • 100 g smør
  • 1 stk. æggeblomme

Pynt

  • 400 g mørk chokolade
  • 1 smule knust is

Chokoladeganache

  • 130 g mørk chokolade
  • 2,5 dl fløde
  • 60 g honning
  • 60 g smør
  • 1 smule knust salt

Fremgangsmåde

Spongecake - luftig sandkage

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. 
  2. Smør en brødform med et stykke bagepapir i bunden. 
  3. Bland smør og sukker en køkkenmaskine. Konsistensen skal være ensartet det kan tage op til 10 min. Vær sikker på at sukkeret er helt opløst. 
  4. Ved lav hastighed, tilsæt vanilien og æggene lidt efter lidt. Hvis blandingen skiller tilsæt en spsk. Mel. 
  5. Sigt mel, bagepulver og natron og tilsæt det. 

Lav gulerodskage

  1. Tag 400 g af spongecake dejen. Vend de revede gulerødder og citron skald i dejen. Tilsæt orange madlavningsfarve indtil du opnår en "gulerods-farve". Dejen hældes i en trekantet smurt form og bages ved 180 grader i ca. 30 min. 
  2. Når den er færdig bagt lad den køle af i 5 min, hvorefter den vendes ud og kølers færdig på en riste. 

Lav chokoladekage

  1. Vend kakaopulveret i den resterende dej og put den i en sprøjtepose. 

Samling

  1. Chokoladedejen sprøjtes fra bunden og op langs siderne i brødformen. Læg gulerodskagen i midten af formen og fyld op om siderne med chokoladedejen. Brug en palet til at smøre et lag chokoladedej på toppen af "guleroden" så de to deje hænger sammen. 
  2. Kagen bages ved 180 grader i ca. 50 min. 
  3. Samme afkølingsproces som ved gulerodskagen. 

"Jord" - Småkager

  1. Flæk vaniljestangen på langs og mas kornene ud i en smule flormelis. 
  2. Bland vaniljen og det resterende sukker sammen med mel og kakao i en skål, og rør det sammen for at undgå klumper. 
  3. Skær smørret i tern og smuldr dejen sammen til det ligner savsmuld. 
  4. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen sammen. Rul dejen til en tyk pølse i vitavrap, og lad den hvile ca. 1 time i køleskabet, eller 30 min på frost. 
  5. Skær derefter dejrullen i skiver på omkring ca 3-4 mm, tryk dem let flade. 
  6. Bag dem sprøde ved 180 grader varmluft i ca. 10 min. Lad dem køle helt af før de blendes. De er nu klar til at blive brugt som "jord". 

Ekstra jord hvis nødvendigt

  1. Blender chokolade (koldt fra køl eller frost) 
  2. Sigt det for støv 
  3. Drys med lidt kakao og sigt igen, så det små stykker pakkes ind i kakao. 
  4. Og så blandet med "Jordsmåkager" 

Lav pynt

  1. Den mørke chokolade tempereres, og sprøjtes i små klatter ned i den knuste is. Tryk hurtigt en håndfuld is rundt om chokoladen. Læg derefter chokoladen på et stykke bagepapir så isen kan smelte. Ryst chokoladen indimellem for at få vandet ud. 
  2. Vend chokoladen i kakaopulver imens de er let fugtige. 

Chokoladeganache

  1. Smelt chokoladen over et vandbad. Bland fløde og honning i en gryde og varm det til kogepunktet. Hæld 1/3 af fløden over chokoladen og rør rundt. Herefter tilsættes det resterende fløde honning blanding lidt ad gangen. 
  2. Tilsæt smørret når ganachen har en temperatur imellem 35-40 grader, og brug en stavblender til det sidste. Før stavblender ned uden luftbobler. 
  3. Tilfør den lune ganache til den kolde kage, og knus en smule salt henover.

Opskriften findes i samlingen

De bedste chokoladekager