En nem og lækker vegetar ret, der forvandler den ellers almindelig gulerod, til en creme ret. (©DR)

Gulerødder a la creme

Gulerødder a la creme er en ret hvorpå man kan lave gulerødder om, til en nogenlunde mættende ret.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g gulerødder
    (meget gerne et par bundter friske, små nye)
  • 1 spsk. smør
  • 1 smule sukker
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 0,4 l fløde
  • 1 bundt krusepersille

Fremgangsmåde

  1. Rens gulerødderne og hvis de er store, skæres de i mindre stykker.

  2. Smelt smørret i en gryde og kom gulerødderne ved. Krydr dem med salt, peber og lidt sukker.

  3. Sauter dem et par minutter mens der vendes på dem. Tilsæt lidt vand og lad gulerødderne simre til de er halvmøre og vandet næsten er kogt væk. Hæld derpå fløde ved og lad den koge ind til den er cremet og gulerødderne er al dente.

  4. Tilsæt rigeligt med finthakket persille og smag til med salt og peber.