Cupcakes af skøn gulerodsdej med kanel og vaniljefrosting. Foto: DR (©DR)

Gulerodscupcakes

På en kold efterårsdag er disse gulerodskager med kanel dejlige at lune sig på indendøre. Ditte molin bagte disse supcakes i 'Den store bagedyst' 2012.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagedej

  • 3 stk. æg
  • 4 dl sukker
  • 5 dl mel
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 5 dl revet gulerod
  • 2 dl olie

Topping

  • 100 g flormelis
  • 100 g flødeost
  • 50 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fondant til pynt

  • 15 stk. skumfiduser
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. olie
  • 350 g flormelis
  • 1 smule orange og grøn farve

Fremgangsmåde

Lav kagedej

  1. Pisk 3 æg og 4 dl. sukker sammen. 
  2. Bland mel, salt, natron, vaniljesukker, kanel og bagepulver i en anden skål. 
  3. Rør de to blandinger sammen. 
  4. Tilsæt 5 dl. revet gulerod og 2 dl. olie. 
  5. Fordel blandingen i muffinsforme. 
  6. Bag ved 200 grader i ca. 14 minutter. 

Topping

  1.  Pisk flormelis, flødeost, smør og vaniljesukker sammen og stil blandingen på køl. 

Fondant til pynt 

  1. Smelt skumfiduser, vand og olie over vandbad. 
  2. Hæld en smule af blandingen over en i en mindre beholder for at bruge det til gulerodstoppe. 
  3. Tilsæt orange frugtfarve til den store del af blandingen og grøn til den mindre del. 
  4.  Ælt flormelis ind i hver af de to blandinger. 
  5. Lad blandingerne ligge lufttæt i ca. 30 minutter inden du former den. 
  6. Form fondanten som henholdsvis små gulerødder og gulerodstoppe og brug gulerødderne til at pynte muffins med.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.