(©DR)

Gulerodskage med flødeostglasur

I Den Store Bagedyst 2014 var temaet i program 2 tag-med-kager, klassenstimekager og værtindegaver. Kathja bagte denne gulerodskage, der er nem at tage med og har masser af smag og en dejlig flødeostglasur.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 375 g sukker
  • 3 dl solsikkeolie
  • 4 stk. æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. natron
  • 1 stk. vaniljestang
  • 350 g gulerødder
  • 100 g valnødder
  • 0,5 dl tørrede tranebær
  • 2 stk. appelsiner, usprøjtede
  • 1 stk. citron, usprøjtet

Flødeostglasur

  • 500 g flødeost
  • 150 g smør
  • 4 stk. vaniljestænger
  • 500 g flormelis
  • 1 stk. appelsin, usprøjtet
  • 1 stk. citron, usprøjtet

Fremgangsmåde

  1. Lav kagen:
    Sukker, vaniljesukker og olie piskes godt sammen. Æggene piskes i et ad gangen.

  2. Kanel, nelliker og muskat svitses kort på en varm pande. Hvedemel, natron og krydderierne blandes sammen. Gulerødderne rives fint.

  3. Nødderne svitses på en varm pande og hakkes groft. Tranebærrene hakkes groft. Appelsin-/citronskal rives fint (husk at undgå at få det hvide med fra skallen). Bland alle ingredienserne til dejen sammen og blandes det hele sammen med løs hånd og hældes op i den smurte form.

  4. Bages ved 175 grader i ca. 30 min eller til en træpind er ren, når man har prikket i kagen.

  5. Alle ingredienser til flødeostglasuren røres sammen. Kagen køles helt af, før man kommer osteglasuren på.

    TIP: Kagen kan pyntes med valnødder, revet appelsinskal eller en lækker gulerods/appelsin gele.