Gulerodstærte med squash og bacon (©DR)

Gulerodstærte

Prøv Louises flotte og gennemførte tærte i aften. Tærten ser super flot ud, og smager desuden vidunderligt! Den har en dejlig bund og en god smag af både gulerødder, squash og bacon.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkornsmel
  • 50 g smør
  • 50 g skyr
  • 1 smule olie
  • 1 tsk. groft salt

Æggeblanding

  • 5 stk. æg
  • 5 spsk. mælk
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule timian
  • 6 skiver stegt bacon

Grøntsager

  • 8 stk. gulerødder
  • 2 stk. squash

Fremgangsmåde

Lav bunden:

  1. Smuldr smørret i mel og salt , og kom resten af ingredienserne ved. Saml nu til en ensartet dej, det kan være den skal have et lille skvæt vand, hvis den er for tør.

Lav æggeblanding:

  1. Bacon hakkes fint. Det hele piskes sammen og hældes ud over tærte. Sørg for at det kommer ned mellem alle skiverne.

Lav grøntsagerne:

  1. Det hele skæres i tynde skiver og rettes til i højde efter hvor høj din form er. Når du har alle skiverne, starter du ved at sætte en af dem rundt i kanten og så skifter du mellem de to indtil du har en fin blomst.

Bages i 45 min ved 200 grader.