En lille chokoladebar fuld af smag. (©DR)

Gyldne drømme med hindbær og lakrids

Karamelliseret og gylden hvid chokolade danner ydersiden af disse chokoladebarer med kiks, lakridsskumfidus og hindbærcoulis.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kiks

  • 62 g hvedemel
  • 13 g havregryn
  • 25 g flormelis
  • 37 g koldt smør
  • 0,25 æg

Skumfidus

  • 6 blade husblas
  • 200 g sukker
  • 3 tsk. rålakridspulver
  • 1 dl vand

Hindbær couilis

  • 150 g hindbær
  • 50 g sukker

Overtræk

  • 500 g dulcey chokolade
    (hvid karamelliseret chokolade)

Fremgangsmåde

Kiks

  1. Mal havregrynene til fint mel.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Skær smørret i små stykker og smuldr det ud i melblandingen.
  4. Når det er godt fordelt samler du dejen med æg.
  5. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 15 min.
  6. Skær kiksene ud i ca. 3 mm tykke skiver. Bag dem i 15-20 min. ved 180 grader.

Skumfidus

  1. Sæt husblas i koldt vand.
  2. Kog sukker og vand op til 118 grader.
  3. Tilsæt lakridspulver og rør rundt. Tilsæt vredet husblas.
  4. Kom i en røremaskine og rør til det er sejt – ca. 15 min. Husk den sætter sig med det samme.

Hindbær culis

  1. Kog hindbær og sukker op. Sigt massen og afkøl.

Samling

  1. temperer chokoladen i mikroovn op til 32 grader og fordel i forme. Vend formen på hovedet og bank overskydende chokolade ud. Afkøl.
  2. Kom din skumfidusmasse i, kom lidt hindbærculis i og afslut med kiks inden du lukker barenen med chokolade. Afkøl til de har sat sig helt.
  3. Vend barene ud af formen.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 5