Tartarsovs spises ofte til den klassiske ret fish&chips, men gør sig også godt i en god burger, med sprødt og friskt fyld. (©Camilla Skov)

Halloumiburger med tartarsauce

En vegetarisk version af den klassiske fiskeburger med bøffer lavet på halloumi og gulerod. Propfyldt med umami og friskhed! Opskriften er udviklet af kogebogsforfatter og madskribent, Camilla Skov. Du kan finde den i hendes bog 'Vegetarisk i aften?'. Opskriften giver 4-6 portioner.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Halloumibøffer

  • 2-3 gulerødder
    (200-250 g)
  • 200 g halloumi
  • 1 dl rasp
  • 1 lille tsk. hvidløgspulver
  • 2 store æg
  • Peber efter smag

Tartarsauce

  • 1 spsk. kapers, finthakket
  • 1 spsk. cornichoner, finthakket
  • 1/2 dl purløg
  • 1/2 dl persille
  • Skallen fra 1/2 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 5 spsk. mayo
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1-2 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber

Desuden

  • Sprød, grøn salat
  • 8 små burgerboller, gerne en god brioche

Fremgangsmåde

  1. Skræl og riv gulerødderne groft, og kram så meget vand ud af dem, som du kan. Riv halloumien groft. Bland sammen med rasp, hvidløgspulver, æg og peber i en skål. Halloumi kan være meget salt, så vær forsigtig med at tilsætte salt til farsen. Lad farsen hvile i 10 minutter.
  2. Lav imens tartarsaucen: hak kapers og cornichoner i mindre stykker. Skyl persillen og purløget, og hak fint. Riv skallen af citronen og tilsæt med et skvæt citronsaft. Bland med mayo, creme fraiche og dijonsennep. Smag til.
  3. Gør dine hænder lidt fugtige med enten vand eller neutral olie, og form halloumifarsen til otte mindre bøffer, som steges på pande i olie og/eller smør ved middel varme, til de er gyldne og faste. Du kan også lave noget af farsen til deller, som kan bruges i madpakken.
  4. Skyl salaten, og riv den i større stykker, som passer med burgerbollerne. Rist burgerbollerne enten i ovnen, på brødristeren eller på panden i lidt smør.
  5. Saml burgerne ved bordet. Ovnbagte kartofler går man ikke galt i byen med som tilbehør (men lav ekstra tartarsauce i så fald!). Til børn er lidt grøntsagsstænger og små cherrytomater til super.

Tip! Halloumi er en cypriotisk ost, som kan steges, og som har en fast og lækker konsistens. Den er svær at erstatte med andet, så bed dem om at bestille den hjem, hvis de ikke har den i dit lokale supermarked.