Leg med formningen af træet, som du vil. Med lidt tålmodighed og rolige hænder, kan træet pludseligt komme til at se rigtigt levende ud. (©DR)

Halloweenkage med græskar, Rice Krispie og cream cheese

Halloween skal være uhyggeligt og hyggeligt på samme tid. Det kombinerer denne kage, der udstråler uhygge, men som smager sødt og hyggeligt. Med et levende træ, grønt mos og uhyggelige flagermus i trækronen og masser af (u)hygge - så er du klar til halloween!

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Græskarbunde

  • 400 g butternut squash uden kerner og skræl
  • 4 æg
  • 1 nip salt
  • 350 g brun farin
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 1,75 dl rapsolie
  • 70 g valnøddekerner

Cream cheese mousse

  • 260 g neutral flødeost
  • 100 g creme fraiche 6%
  • 185 g sukker
  • 6 g citronskal
    (cirka fra 2 citroner)
  • 80 g citronsaft
    (cirka fra 2-3 citroner)
  • 8 blade husblas
  • 3,3 dl fløde
  • 40 g æggehvide

Rice Krispie-masse

  • 1,5 spsk. smør
  • 150 g skumfiduser
  • 7 dl Rice Krispies
    (morgenmadsprodukt)

Modelleringschokolade

  • 400 g mørk chokolade
  • 170 g glukosesirup
  • Gul rød og brun kagemaling

Flagermus

  • 50 g modeling paste eller marcipan
  • Sort pulverfarve eller pastafarve

Marcipanbånd

  • 400 g overtræksmarcipan
    (kan sagtens laves selv)
  • Grøn og sort farve

Grøn spongecake som mos

  • 1 æg
  • 12 g sukker
  • 30 g glukosesirup
  • 25 g mel
  • 5 g bagepulver
  • Grøn og sort pastafarve

Fremgangsmåde

Tip:

Tag smøreost og creme fraiche ud i starten af bagningen så det kan blive tempereret og har nemmere ved at blande sig ensartet.

Græskarbunde

  1. 3 Bunde til springforme stille i fryseren.
  2. Ovnen tændes på 180 grader almindelig ovn.
  3. Rens græskaret og skær det i tern og blend det meget fint i en foodprocesser.
  4. Kom græskaret i skålen til røremaskinen sammen med æg, salt, brun farin, mel, bagepulver, kanel og olie. Det hele piskes godt sammen.
  5. Valnøddekernerne hakkes og vendes i.
  6. Kagen kommes i en 22 cm springform eller kagering, og bages i ovnen i 50-55 minutter. Du kan stille et ildfast fad ovenpå i slutningen af bagningen hvis du synes at den bliver for mørk.
  7. Når kagen er færdig skæres toppen af, så kagen kan komme af med noget af varmen. Den stilles på frys i 10 minuttter, så man ikke længere bliver brændt af dampen, og så kan den skæres ud i 3 dele, som hver lægges på deres egen frosne springformbund og ind på frys igen, de er nok kolde efter ca 20 min, så nu kan du begynde på moussen.

Cream cheese mousse

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand
  2. Sukker, citronskal og citronsaft vejes op og koges op i en gryde. Giv det et opkog, tag gryden af varmen, vrid husblassen og rør den ud i den varme væske. Stil væsken på køl.
  3. Pisk æggehvider luftige og seje, men ikke knoldede.
  4. Pisk fløden til en let skum.
  5. Bland flødeost og creme fraiche sammen i en stor skål, enten ved at piske det, eller bruge en dejskraber til at røre massen sammen.
  6. Tag den fingerlune sylt fra køl og bland med flødeost blandingen, til den er ensartet.
  7. En 3. del af flødeskummet vendes i blandingen, og til sidst vendes resten i. Afslutningsvist vendes de piskede æggehvider i, og så er kagen klar til at blive samlet.

Samling

  1. Når bundene er kolde og moussen er klar, indstilles en justerbar kagering til 22 cm, fores med kageplast og stilles ovenpå en bund fra en springform.
  2. En bund nederst, Halvdelen af moussen, en bund mere, resten af moussen og en bund mere. Den øverste bund må gerne være den der var nederst i ovnen, og som så vendes på hovedet, da den er skarpest.
  3. Ind på frys, med fryseelementer på siden for hurtigere nedkøling.

Rice Krispies Masse

  1. Smør smeltes i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet tilsættes skumfiduser som også smeltes.  
  2. Når det hele er smeltet tages det af varmen, og rice krispies blandes rundt til det hele er dækket. Nu kan det bruges til at forme træets stamme omkring nogle wires. 

Modellerings chokolade

  1. Chokoladen smeltes i mikroovnen, til den kun lige er smeltet. Først 40 sek, 20, 10, 5, 5 ,5 osv.
  2. Når det er smeltet tilsættes glukosesirup, røres rundt, og så skal det have lov til at stå i ca 15 min, før det gennemæltes og derefter er klart til brug. I mellemtiden kan der laves flagermus.
  3. Massen bruges til at dække rice krispies træet, så det hele er brunt. Derefter stilles træet på køl i 5 minutter, så det lige kan sætte sig.
  4. Med en stålbørste eller en stiv tandbørste rives træets overflade, så det får en trætekstur. Riv langs med stammen, ikke på tværs.
  5. En smule af modelleringschokoladen bruges til at forme et uhyggeligt ansigt på træets stamme, hvor øjnene males orange-røde og munden males brun-rød.
  6. Flagermus sættes på træet med spiselig lim.
  7. Sæt træet på køl.

Flagermus

  1. Modelling pasten blandes med sort pulverfarve, og rulles ud til 2 mm, hvorefter der udstikkes mindst 10 små flagermus med en flagermusudstikker.
  2. Et stykke papir foldes så det laver takker, og oven på disse takker lægges flagermusene så deres vinger bøjes. Her skal de bare ligge og hygge indtil de skal bruges.
  3. Marcipanbånd.
  4. Tag kagen ud af fryseren, og ryk den over på et lagkagefad.
  5. Marcipanen indfarves med en smule grøn farve og lidt sort, for at få en mørk skovgrøn farve.
  6. Rulles ud i et langt bånd med 3-4 mm tykkelse. Brug masser af flormelis så det ikke sidder fast i bordet, men vend ikke båndet om på noget tidspunkt.
  7. Båndet skæres til så det er 3-5 mm højere end selve kagen, og så rulles det rundt om kagen på ydersiden. Enden skæres af så kagen får en fin lukning.

Mos

  1. Æg, sukker og glukosesirup piskestil dobbelt størrelse.
  2. Mel og bagepulver vendes i.
  3. Pastfarve tilsættes og vendes i, en lille smule grøn, og en masse sort.
  4. Et papkrus eller en microovnssafe plastikkop fyldes halvt op med dej, og bages i mikroovnen ved medium-høj varme i 40-60 sek.
  5. Kagen tages ud med en kniv, og med 2 gafler rives det i forholdsvis små stykker. Pas på ikke at mase dem, da de så bliver flade.

Samling

  1. Træet placeres på toppen af kagen, pas på marcipanbåndet.
  2. Mos fyldes ud imellem rødderne så man ikke kan se kagen.