Inges (u)hyggelige halloweenkage formet som en stor edderkop. (©DR)

Halloweenkage - Edderkoppen

Som mesterværk i tredje program af Den store Bagedyst 2016, bagte Inge denne sjove halloweenkage udformet som en edderkop. Det er ganske uhyggeligt, men sandt nok, verdens største men dejligste edderkop.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rouladedej

  • 150 g sukker
  • 6 stk. æg
  • 2 stang vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 120 g hvedemel
  • 75 g mandelmel

Råsyltede hindbær

  • 250 g friske hindbær
  • 2 spsk. flormelis

Creme

  • 3 dl fløde
  • 1 bæger mascarpone
  • 75 g flormelis
  • 1,5 spsk. lakridssirup
  • 1,5 tsk. lakridspulver

Marcipanovertræk

  • 700 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 3 tsk. lakridspulver

Chokoladeganache

  • 200 g mørk chokolade
  • 1,5 dl fløde

Ben

  • nok marcipan
    (fra overtræk)
  • 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rouladedej:
    Tænd ovnen på 200 grader.  Pisk hviderne let, tilsæt sukker lidt efter lidt, og kom æggeblommerne i og pisk til det får en tyk konsistens. Vend resten af ingredienserne i, og vend det hele sammen til en ensartet masse. Kommes på en bageplade med bagepapir og bages midt i ovnen i ca. 10 min. 
  2. Strø lidt sukker på et ark bagepapir og vend rouladen ud herpå. Læg et fugtigt klæde over, så den ikke tørrer ud.  
  3. Råsyltede hindbær:
    Hindbær og sukker gives et opkog og blendes. Køles ned. 
  4. Creme:
    Bland alle ingredienserne godt og pisk det stift.  
  5. Marcipanovertræk:
    Ælt nu marcipanen til en ensartet masse og tag fra til 8 ben, og læg til side.  
  6. Samling:
    Smør først den afkølede bund med hindbær-sylten, og fordel derefter cremen ovenpå. Rul rouladen stramt sammen. Udrul marcipanen og pak rouladen ind i det.  
  7. Chokoladeganache:
    Varm fløden og hæld over den hakkede, mørke chokolade. Rør  til chokoladen er smeltet, og fordel det jævnt over hele rouladen, og lad det stivne.  
  8. Ben:
    Rul 8 lige store og lange pølser. 
  9. Temperer chokoladen og dyp benene deri. Sæt dem på edderkoppen og køl det hele ned. 
  10. Lav gerne et ansigt på edderkoppen, og så er den klar til servering! 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3