Louises flotte halloweenkage med uhyggelig og efterårspræget pynt. (©DR)

Halloweenkage med græskar

Louise bagte denne flotte halloweenkage, som sit mesterværk i Den Store Bagedyst 2016. For Louise er halloween lig med uhygge og efterår, og hun har derfor lavet kagen fyldt med varme krydderier, frugt og ingefær, for at imødekomme en tid med rusk og regn. Pynten er et miks af efterår og halloween.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Æblemos

  • 6 stk. æbler
  • 40 g ingefær, saft heraf
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 stang vanilje
  • 40 g sukker

Græskarkage

  • 330 g hvedemel
  • 1,5 tsk. natron
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 0,25 tsk. stødt nellike
  • 0,25 tsk. stødt muskat
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 0,75 dl olie
  • 2 dl brun farin
  • 3 stk. æg
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 stk. Græskar
    (butternut squash)
  • 1 stk. appelsin, saft heraf

Cremecheese frosting

  • 110 g blødt smør
  • 150 g flødeost naturel
  • 10 dl flormelis
  • 1 knivspids salt

Pynt

  • 400 g marcipan
  • lidt pastafarve samt guld og kobberstøv
  • lidt hele nelliker

Krystalliseret mørk chokolade

  • 130 g sukker
  • 30 g vand
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g hvid chokolade

Desuden

  • 100 g hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Æblemos:
    Skær æbler og ingefær i tern. Koges ca. 20 min. med vand, sukker og vanilje. Blendes, og vendes med saft fra ingefær og køles af. 
  2. Bunde:
    Bland de tørre ingredienser i en skål (mel, natron, bagepulver, krydderier). Rør olie og farin sammen, og tilsæt æggene et ad gangen. Rør dejen luftig. Tilsæt youghurt og til sidst revet græskar. Bland derefter  mel/krydderi-blandingen i. 
  3. Smør 2 springforme med fedtstof og fordel dejen i disse. Bages i 15-20 min ved. 180 grader. Køles af. 
  4. Frosting:
    Stuetempereret smør, flormelis, flødeost og salt piskes luftigt. Puttes i en sprøjtepose med stor tyl. Læg til side. 
  5. Pynt:
    Bland lidt marcipan med forskellige efterårsfarver og udstik forskellige blade. Disse pensles med guld/kobber støv efter behov og smag. Bland også orange marcipan, som formes som små græskar, der alle får en nellike i toppen. Skær gerne ansigter i græskarret, så de får liv og et uhyggeligt udtryk. 
  6. Temperer hvid chokolade og lav en skelethånd, som du køler af over en kagerulle, så den er rund i formen. 
  7. Krystalliseret chokolade:
    Smelt mørk chokolade i en skål. Opvarm sukker og vand til 130-40 grader. Hæld sukkerblandingen i en tynd stråle over chokoladen, imens du pisker med håndpisker. Bliv ved til der dannes små klumper, støv, som ligner jord. 
  8. Samling af kagen:
    Læg en bund nederst. Dryp med appelsinsaft. Sprøjt en ring frosting i en ring yderst. Inden i denne smøres æblemos, som drysses med hakkede hasselnødder. Øverst lægges den sidste bund, som smøres helt op med frosting. 
  9. Rul marcipan ud til et bånd, du kan rulle på kanten. Blade og græskar fordeles rundt omkring. Øverst lægges bunken med jord og hånden lægges på toppen. 
  10. Brænd evt. kanten af kagen (marcipanen) med en gasbrænder for at give et autentisk look og smag af bagt marcipan. 
  11. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3