Ibens friske og flotte halloweenkage med havtorn og appelsin. (©DR)

Halloweenkage med havtorn og appelsin

I Den store Bagedyst 2016 bagte Iben denne smukke halloweenkage, som sit tredje mesterværk. I kagen er en flot orange havtorn- og appelsinmousse, som også giver en dejligt frisk smag.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 4 stk. æg
  • 350 g sukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 stang vanilje
  • 0,5 dl appelsinsaft
  • 50 g smør
  • 1 knivspids salt
  • lidt orange frugtfarve

Havtorn/appelsinmousse

  • 100 g havtorn
  • 100 g appelsinsaft
  • 0,5 stang vanilje
  • 2,5 spsk. sukker
  • 2 dl fløde
  • 4 blade husblas
  • 50 g mørk chokolade

Smørcreme

  • 250 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 500 g smør
  • 0,5 stang vanilje
  • 4 stk. past. æggeblommer

Pynt

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g glukose

Fremgangsmåde

  1. Bund:
    Æg, sukker og vanilje piskes sammen til det er luftigt. Sigt og vend mel, bagepulver, salt i.  Vend appelsinsaften og frugtfarve i. Lun mælk og smør sammen og vend i dejen. 
  2. Kom dejen i en springform og bag ved 200 grader i ca .20 min. Når bunden er færdig , tages den ud og køler af.  
  3. Havtorn/appelsinmousse:
    Havtorn og appelsinsaft varmes op, blendes og  hældes gennem en si og tilbage i gryden. Tilsæt sukker og varm op og smelt den opblødte husblas heri.
  4. Pisk fløden til skum og vend først 1/3 af flødeskummen i. Kom den resterende flødeskum i og vend rundt igen. 
  5. Del bunden i to og kom moussen på nederste bund. Stil kagen på køl til moussen har sat sig.  
  6. Smelt chokolade og kom på toppen af kagen som stilles på køl igen . Chokoladen er her ikke tempereret, da den ikke skal give knæk.
  7. Smørcreme:
    Vand og sukker koges op og stilles på køl. Pisk smøret luftigt i røremaskine. Tilsæt den kolde sukkerlage under piskning og tilsæt vanilje og æggeblommer. Pisk godt. 
  8. Smør kagen op med smørcremen,
  9. Pynt:
    Alle tre ingredienser blandes sammen og frugtfarve kan tilsættes. Beklæd kagen med marcipanen, og form gerne små figurer at pynte kagen med. 
  10. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3