Julianes fine halloweenkage "Spøgelset", som hun bagte som sit mesterværk i program tre. (©DR)

Halloweenkage - Spøgelset

Juliane bagte denne flotte halloweenkage som sit mesterværk, i tredje program af Den store Bagedyst 2016. Kagen er perfekt som en sjov overraskelse til en halloweenfest.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Orange dej

  • 2 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 3 stk. æg
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 450 g hvedemel
  • 75 g smør
  • lidt orange pastafarve

Kakao dej

  • 2 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 3 stk. æg
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 50 g kakao

Fyld

  • 700 g smør
  • 500 g brun farin

Fondant

  • 30 stk. skumfiduser
  • 4 spsk. vand
  • 750 g flormelis
  • lidt sort pastafarve
  • 200 g chokoladeknapper
    (til edderkoppespind)

Fremgangsmåde

  1. Orange dej: Lun mælken til 37 grader ca. Opløs gæren heri. Kom æg, sukker, salt og 2/3 af melet i, og ælt det godt sammen i ca. 10 min. Tilsæt den orange pastafarve.
  2. Tilsæt det bløde smør og resten af melet, ælt kort sammen til dejen er ensartet. Smør en bradepande med smagsneutral olie og læg dejen til at hvile i ca. 10 min, inden dejen trykkes ud. Lad derefter dejen hæve i ca. 1 time. 
  3. Efter hævning trykkes der huller i dejen og halvdelen af fyldet hældes over kagen. Bages ved 190 grader i ca. 20 min.  
  4. Kakao dej:
    Lun mælken til 37 grader ca. Opløs gæren heri. Kom æg, sukker, salt, kakao og 2/3 af melet i, og ælt det godt sammen i ca. 10 min.  Tilsæt det bløde smør og resten af melet, ælt kort sammen til dejen er ensartet. 
  5. Smør en bradepande med smagsneutral olie og læg dejen til at hvile i ca. 10 min, inden dejen trykkes ud. Lad derefter dejen hæve i ca. 1 time.  
  6. Efter hævning trykkes der huller i dejen og halvdelen af fyldet hældes over kagen. Bages ved 190 grader i ca. 20 min.  
  7. Fyldet:
    Smør og farin kommes i en gryde og smeltes sammen ved svag varme. Husk at røre undervejs.
  8. Fondant:
    Skumfiduserne smeltes sammen med vand i mikroovn. Rør flormelisen i massen indtil den har den ønskede konsistens (ikke for tør, da den let sprækker så).
  9. Udrul den hvide fondant til en stor cirkel (50 cm i diameter). Tag en lille del af den hvide fondant fra, til øjne og mund, og ælt det sorte pastafarve ind til det har den ønskede farve.
  10. Opbygning af spøgelse:
    Udstik 3 runde (en stor, en mellem og en lille) bunde af den orange dej. Gentag med den mørke dej. Læg dem skiftevis ovenpå hinanden. 
  11. Tag den store hvide fondant cirkel og overtræk hele kagen. Fold kanterne så det lignet et spøgelse. Påsæt de sorte øjne og mund. 
  12. Smelt chokoladeknapperne og lav spindelvæv på spøgelsets hoved. 


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3