Hamursuz fra Kappadokien/Tyrkiet
Hamursuz er en spiralformet kage med tahin-fyld. Den er lækker til eftermiddagsteen og er slet ikke så sød som de kager, der ellers er kendetegnende for Tyrkiet. Her er det kageentusiast Tobias Hamann-Pedersens opskrift.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
6 pers.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl vand
- 7 dl mel
- 1 tsk. sukker
- 3 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. tahin
- 4 spsk. olie
- 1 dl sukker
- 1 stk. æg
- 1 smule sesamfrø
- 1 smule nigellafrø
Fremgangsmåde
- Bland gær og vand, til gæren er opløst. Tilsæt mel og rør grundigt sammen.
- Bland sukker, salt og mælk til sukkeret og saltet er opløst og tilsæt herefter blandingen til dejen.
- Mærk efter om dejen er smidig og fast nok til at kunne rulles ud. Tilsæt mere vand eller mel efter behov.
- Lad dejen hæve i 15 minutter.
- Del dejen i fem og rul alle portioner tyndt ud til en slags pizzabund. Bland tahin og olie sammen og fordel det over de fem ’bunde’. Drys herefter med sukker.
- Rul de fem portioner til pølser og læg dem i et rundt, ovnfast fad til de tilsammen danner en spiral. Pensl med et sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø/nigellafrø.
- Bag kagen i ca. 30 minutter ved 200 grader.