Sprøde og lækre kager med marcipan og mandelflager. (©DR)

Hanekamme - butterdejskager

En lækker lille og meget nem kage at lave - selv i det fri, som Nikolaj Kirk gjorde det i Nak & Æd. Hannehammene laves af butterdej, der fyldes med remonce af marcipan, og bages sprøde.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 100 g marcipan, revet
  • 100 g sukker
  • 1 æg til pensling
  • 4 stykker butterdej 15 x 15 cm
  • 4 spsk. perlesukker
  • 4 spsk. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Start med fyldet: rør smør, marcipan og sukker sammen til en glat masse.
  2. Fordel massen på butterdejspladerne og fold sammen til en aflang pakke. Snit i den ene side så du laver en kam.
  3. Pisk ægget sammen og smør toppen med dette. Drys perlesukker og mandelflager over. Sæt i ovnen og bag indtil de bliver gyldne og sprøde (tager tid alt efter ovn ved bålet).