Hanekamme - butterdejskager
En lækker lille og meget nem kage at lave - selv i det fri, som Nikolaj Kirk gjorde det i Nak & Æd. Hannehammene laves af butterdej, der fyldes med remonce af marcipan, og bages sprøde.
Tilberedningstid:
30 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 100 g marcipan, revet
- 100 g sukker
- 1 æg til pensling
- 4 stykker butterdej 15 x 15 cm
- 4 spsk. perlesukker
- 4 spsk. mandelflager
Fremgangsmåde
- Start med fyldet: rør smør, marcipan og sukker sammen til en glat masse.
- Fordel massen på butterdejspladerne og fold sammen til en aflang pakke. Snit i den ene side så du laver en kam.
- Pisk ægget sammen og smør toppen med dette. Drys perlesukker og mandelflager over. Sæt i ovnen og bag indtil de bliver gyldne og sprøde (tager tid alt efter ovn ved bålet).