Jettes kagemand fra Den store Bagedyst. Kagen forstiller Harry Potter, fordi hendes to drenge elsker eventyrene om den unge troldmand. (©DR)

Harry Potter kagemand

Jette bagte denne flotte Harry Potter kagemand i Den store Bagedyst 2016. Jettes to drenge er begge vilde med Harry Potter, og de læser hver aften troligt om Harry Potters mange eventyr. Kagen er derfor dedikeret til Jettes sønner, som har været med til at bestemme både smag og udseende af den lækre kage.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 15 pers.

Kok og program

Ingredienser

Browniebund

  • 400 g smør
  • 300 g muscovadosukker
  • 100 g brun farin
  • 12 stk. æg
  • 250 g hasselnødder
  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g karamelliseret hvid chokolade
  • 320 g hvedemel
  • 15 g bagepulver
  • 100 g kakao

Marcipanovertræk og pynt

  • 500 g marcipan
  • 250 g flormelis
  • 50 g glukosesirup
  • 75 g mørk chokolade
  • 100 g jellybeans
    (multismagbønner)
  • lidt pastafarver
    (rød, brun, gul, blå)

Fremgangsmåde

  1. Kagemand:
    Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Hæld hasselnødderne i et ildfast fad og sæt det i ovnen i ca.10 minutter. Efterfølgende afskalles de og hakkes groft med en skarp kniv. 
  3. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen til sukker/smørblandingen. 
  4. Bland mel, bagepulver, kakao, chokolade og de hakkede nødder sammen. Vend melblandingen i sukker/smørblandingen og rør godt sammen indtil massen er ensartet og der ikke er spor efter mel, der ikke er optaget i dejen.  
  5. Hæld blandingen ud i en dyb bradepande (35x45 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 16 minutter på midterste rille i ovnen. Efter bagning afkøles kagen.
  6. Marcipanovertræk:  
    I en røremaskine (med dejkrog) røres marcipan, flormelis og glukosesirup sammen indtil massen er godt gennemarbejdet. Dette kan også gøres ved at ælte det hele sammen i hånden. 
  7. Opdel marcipanen i 5 dele. 150 gram marcipan farves gråt (bland brun og blå farve), 150 gram farves brunt, 75 gram farves gul, 75 gram farves rødt og 50 gram farves ikke.  
  8. Samling af kagen:
    Tegn en skabelon med hoved, krop, to arme og to ben på et stykke bagepapir. Klip de enkelte dele ud, så du kan bruge dem til at måle efter, når du skærer kagen.  
  9. Hovedet har en diameter af 14 cm, kroppen en firkant på 17 x 17 cm. Arme er ca. 14 cm., lange og benene er ca. 18 cm. lange. Afrund både arme og ben på skabelonen.  
  10. Skær kagen ud i de enkelte kropsdele og læg den sammen, gerne med en smule smeltet chokolade imellem så de enkelte dele hænger sammen. 
  11. Rul marcipan ud til ansigtet først (neutral farve) og lav håret, øjne, briller, mund og det lille lyn og placer det på ansigtet. Lav sweateren i grå/blå nuance og placer på kagemanden. Lav slips af det røde og gule marcipan og placer på kagemanden.  
  12. Lav marcipanovertræk til arme og ben – arme skal have samme blå/grå farve som sweateren og benene skal være brune.  
  13. Herefter laves de små runde dekorationer til kagemanden. Stik små runde stykker marcipan ud i forskellige farver og dekorér med henholdsvist ”den gyldne kugle”, ”tryllestav”, ”halstørklæde” og ”briller”.
  14. Placér marcipanpynten rundt omkring på kagemanden og pynt yderligere med ”multismagsbønner” (Jelly Beans) indtil du synes kagemanden tager sig flot ud. Server!


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 3