Sund og nem opskrift på hasselback-pastinakker. Her serveret med syrlig creme fraishe-dressing og en frisk salat. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Hasselback-pastinakker

Du kender sikkert hasselbackkartofler, som kan pifte enhver bøf op. Her har vi byttet kartoflen ud med pastinak, da rodfrugter er den perfekte spise i de kolde vintermåneder. Brug dem som tilbehør, eller spis dem sammen med en salat og en syrlig dressing. Velbekomme!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. pastinak
  • 1/2 dl olivenolie
  • 4-6 kviste frisk rosmarin
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skæl pastinakkerne, og skær toppen af. 
  2. Placér en pastinak mellem to grydeskeer, og skær tynde riller i den (se video nedenfor). 
  3. Læg pastinakkerne i et ovnfast fad, hæld olivenolie over, og gnid det ind. 
  4. Drys med salt og peber, og læg rosmarinkviste ovenpå. 
  5. Bag pastinakkerne i ovnen i 25-30 minutter ved 200°C, til de er gyldenbrune. De skal være møre, men stadig have bid.
  6. Server pastinakkerne som tilbehør, eller spis dem sammen med en syrlig creme fraishe-dressing og en frisk salat.