(©DR)

Havre-sticks - grissini

Mette Blomsterberg lavede i programmet 'Det søde liv' denne lækre og nemme opskrift på havre-sticks en slags grissini eller brødpinde, som er gode til madpakken eller som en lille snack.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 10 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 5 dl vand
  • 75 g grovvalset havregryn
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 200 g god hvedemel
  • 10 g salt
  • 1 dl vindruekerneolie
    (Eller anden neutral olie)

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i røreskålen. Tilsæt det lunkne vand, havregryn, fuldkorns-hvedemel, 4/5 af hvedemelet og salt. Ælt dejen med en dejkrog ved middel hastighed på din røremaskine i 5 minutter.

  2. Tilsæt olien og det sidste hvedemel, og ælt dejen yderligere 10 minutter - stadig ved middel hastighed. Dejen skal til slut slippe røreskålens sider, men stadig være smidig og let fugtig. Tag dejen ud af skålen, og læg den på et let meldrysset bord. Lad den hvile her i 15 minutter.

  3. Skær den hvilede dej op i 20 cm. lange stænger med en bredde på 1,5 cm. Stil straks disse stænger af på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve hér i ½ times tid.

  4. Varm ovnen op til 250 grader. Sæt sticks'ene i ovnen og hæld ½ dl. vand på en plade i bunden af ovnen, så der dannes lidt damp. Bag dem til de er godt gyldne, ca. 8 minutter - afhængigt af ovnen og tykkelsen på dine havre-sticks.